Obavijesti

Sport

Komentari 0

Stolnotenisači gubili 2-0 pa ludim preokretom došli na korak do Europskog prvenstva

Stolnotenisači gubili 2-0 pa ludim preokretom došli na korak do Europskog prvenstva
4

Nakon važne pobjede fešta u lijepo ispunjenom i glasnom Gospinom polju je mogla početi. S razglasa je krenulo 'Večeras je naša fešta', a igrači su prihvatili i proslavili s navijačima

VIDEO

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija ostvarila je ono po što je stigla u Dubrovnik. U drugom susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo naši stolnotenisači slavili su nad Austrijom 3-2 i s ovom pobjedom napravili ogroman korak prema plasmanu na Euro. Praktički su ga nastup na EP-u u Malmöu ove godine.

Pokretanje videa...

Stolni tenis reprezentacija 01:08

Hrvatska je prva u skupini s omjerom pobjeda i poraza 2-0, Austrija ima 1-1, dok je Španjolska na 0-2. Još predstoje susreti sa Španjolskom kod kuće i Austrijom u gostima. Iz svake skupine na EP će se plasirati dvije reprezentacije.

Austrijanci nisu mogli računati na prvog igrača Gardosa, ali svejedno je izbornik Neven Karković najavljivao oprez. I pokazalo se da je bio u pravu, jer slijedila je drama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Table Tennis - Men's Singles - Round 2

Otvaranje je pripalo gostima koji su vrlo brzo vodili 2-0. Levenko je s 3-0 svladao Gaćinu, a potom je Habesohn s 3-2 bio bolji od Pucara. Iskusniji Austrijanac je uspio okrenuti tijek meča, iako je naš stolnotenisač vodio 2-0 u setovima.

Srećom, tu je završio niz gostiju, a naši su stolnotenisači pokazali karakter. Zeljko je s 3-0 nadigrao Serdaroglua, u istom ritmu je nastavio i Gaćina, koji je s Habesohnom sve riješio u tri seta. Za kraj smo gledali dominaciju Pucara, koji je s 3-0 nadigrao Levenka.

I fešta u lijepo ispunjenom i glasnom Gospinom polju je mogla početi. S razglasa je krenulo 'Večeras je naša fešta', a igrači su prihvatili i proslavili s navijačima.

Prije meča gledatelji su velikim pljeskom ispratili Marinka Matulovića, dugogodišnjeg predsjednika STK Libertas Marinkolor i dopredsjednika Hrvatskog stolnoteniskog saveza. Zoran Primorac i Renato Čengić, predsjednik i direktor HSTS-a, uručili su Matuloviću priznanje za njegov doprinos stolnom tenisu.

Pljesak je potrajao jer Matulović je više od 20 godina vukao stolni tenis na jugu Hrvatske. Njegovi ‘Pituri‘ su tri puta bili prvaci Hrvatske, isto toliko puta su osvajali Hrvatski kup, a dva su desetljeća sudionici europskih kupova.

Hrvatska - Austrija 3-2
Gaćina - Levenko 0-3 (-11, -8, -7)
Pucar - Habesohn 2-3 (2, 7, -5, -8, -4)
Zeljko - Serdaroglu 3-0 (8, 5, 9)
Gaćina - Habesohn 3-0 (6, 9, 9)
Pucar - Levenko 3-0 (6, 6, 4)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića