Obavijesti

Sport

Komentari 9

Stoput je bogatiji od braće Mamić, ima dvije milijarde!

Stoput je bogatiji od braće Mamić, ima dvije milijarde!
1

Čelnik Red Bull Salzburga Dietrich Mateschitz ima na računu oko dvije milijarde, dok je Dinamov šef Zdravko Mamić skupio oko 20 milijuna eura

VIDEO

Na putu do 4. pretkola Lige prvaka Dinamo će morati proći Red Bull Salzburg. Nekadašnja Austria igrala je finale Kupa Uefe 1994. godine. Austrijski milijarder Dietrich Mateschitz, podrijetlom Hrvat, kupio je klub 2005. i preimenovao ga u Red Bull Salzburg.
Promijenio je i klupske boje, iz ljubičastih u crveno-bijele, ali i izgubio navijače, koji su osnovali novi klub - SV Austria Salzburg. Mateschitzevo bogatstvo procjenjuje se na dvije milijarde eura i barem stoput je bogatiji od braće Mamić, koji su skupa teški oko 20 milijuna eura.
Mateschitz je odmah po dolasku na klupu postavio Giovannija Trapattonija, pomoćnik je bio Lothar Matthäus. Njih je naslijedio Co Adriaanse, a ove sezone trener Red Bulla je ugledni nizozemski stručnjak Huub Stevens.
Mateschitz puno ulaže u sport, ima momčad u Formuli 1, u Nascaru, a kupio je i nogometni klub u Americi, MetroStars, kojem je promijenio ime u Red Bull New York.
Austrijski je milijarder ljubitelj letenja i starih aviona. U svom hangaru u Salzburgu ima 20-ak aviona, a među njima i bivši Titov avion DC-6. Kupio ga je 2006. u Zambiji. Obnavljao se više od četiri godine. Mateschitz, kao veliki Titov štovatelj, nije ni pitao za cijenu pa se ni ne zna koliko je u njega uloženo.
Braća Mamić i trener Krunoslav Jurčić u srijedu su gledali Red Bull protiv Bohemiansa u Dublinu.
- Prava su momčad, igraju iznimno strpljivo i organizirano. U utakmicama Dinama i Red Bull Salzburga nema favorita - procijenio je Kruno Jurčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta