Obavijesti

Sport

Komentari 13

Stosur slavila, a Serena napala sutkinju: Mrziteljice, ružna si!

Stosur slavila, a Serena napala sutkinju: Mrziteljice, ružna si!
10

Australska tenisačica Samantha Stosur osvojila je premijerni Grand Slam naslov. U finalu US Opena šokirala je Amerikanku Serenu Williams i pobijedila je sa 6-2, 6-3

VIDEO

Stosur je odigrala dva tjedna tenisa iz snova koja je zaokružila svojim najvećim rezultatom u karijeri. Osvojila je svoj prvi Grand Slam naslov pobjedom protiv favorizirane Serene Williams sa 6-2, 6-3. Australka je prošle godine igrala finale Roland Garrosa i svi su mislili da će tamo uzeti svoj premijerni Grand Slam naslov, ali je Talijanka Francesca Schiavone bila bolja i zasluženo slavila. Sada kada nije bilo apsolutno nikakvog pritiska na njoj jer nitko nije očekivao da bi mogla slaviti, Stosur je odigrala fantastičan susret. No sva je svjetla pozornice na sebe privukla Serenea, i to ne igrom.

Sve se odigralo u prvom gemu drugog seta finala US Opena sa Samanthom Stosur. Pri 30-40 rezultatu, nakon što je uvjerljivo (6-2) izgubila prvi set, Amerikanka je pobjednički zaurlala poslije forhenda za koji je pretpostavila da je neobranjiv premda je Stosur bila u pokušaju hvatanja teško uhvatljive loptice. Osim što ju je Amerikankin urlik pri tome svakako mogao omesti, izravno je narušio pravila teniske igre. Sutkinja u stolcu Eva Asderaki ispravno je presudila poen u korist Australke zbog Serenina verbalnog ometanja prije svršetka poena. Dobiveni poen Stosur je bio dovoljan za vodstvo 1-0 u drugom setu.

- Niste li vi sutkinja koja me sj..... prošli put ovdje. Da, to ste vi - rekla je Williams Asderak zamijenivši je za Louise Engzell, sutkinju u polufinalnom dvoboju protiv Kim Clijsters pretprošle godine.

- Prekršila sam, pravilo zato što sam izrazila samu sebe, zato što sam bila ja?! Koliko znam, u Americi smo. Zar ćete me kazniti zato što ću ispiti gutljaj vode? Znate što, nemojte me niti pogledati. Kažem vam, nemojte čak niti pogledati prema meni. Kad me vidite nasuprot hodnika, krenite drugom stranom. Izgubili ste kontrolu, totalno ste izgubili kontrolu. Vi ste mrziteljica, ružni ste iznutra. Kakva bi mi osoba mogla ovako nešto napraviti?! - izgovorila je bijesna 13-rostruka Grand Slam pobjednica zapanjenoj, ali smirenoj sutkinji koja je napad stoički podnijela.

Iz Organizacijskog odbora turnira objavili su da je Serenin incident pod istragom.

Meč je od samog početka bio jednosmjerna ulica u kojoj je Australka više-manje kontrolirala svaki gem, a pogotovo na svom servisu. Stosur je u cijelome meču, koji je trajao nešto više od sat vremena, ispustila tek 14 poena na svom servisu, dok je Williams izgubila 24. Amerikanka je od pet break-lopti iskoristila tek jednu, dok je Australka od šest ponuđenih realizirala čak četiri. Serena Williams napravila je 23 neforsirane greške u 17 odigranih gemova što je apsolutno previše za nekoga tko želi do Grand Slam naslova.

Samantha Stosur je prva Australka nakon 31 godine i Evonne Goolagong, osvajačice Wimbledona 1980., koja je ponijela titulu Grand Slam pobjednice.

US Open, finale (ž), rezultat:

Stosur (Aus, 9) - S Williams (USA, 28) 6-2, 6-3.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika