Obavijesti

Sport

Komentari 56

Strahonja: To je jasno gaženje i penal za Dinamo, a ne bih se usudio reći vrijedi li gol Osijeka

Strahonja: To je jasno gaženje i penal za Dinamo, a ne bih se usudio reći vrijedi li gol Osijeka

Dobra je kvalitetna i brza reakcija sudaca koji nisu doveli u pitanje regularnost gola, već su hrabro donijeli odluku. A je li on bio, teško je reći i ne bih se udio reći što je, prokomentirao je Strahonja upitni gol Miereza

VIDEO

U drugom kolu Supersport HNL-a imali smo nekoliko spornih situacija, najviše je kontroverze izazvala situacija na Aldo Drosini gdje Dinamo nije dobio penal, no ta odluka nije mnogo utjecala na igru jer su 'modri' imali veliku prednost i na kraju pobijedili (3-0). U HRT-ovoj emisiji stadion suđenje u 2. kolu prokomentirao je ekspert Marijo Strahonja.

HNS-ova analiza: Suđenje je u 1. kolu bilo bez ijedne pogreške!
HNS-ova analiza: Suđenje je u 1. kolu bilo bez ijedne pogreške!

Utakmicu u Varaždinu gdje su bodove podijelili istoimeni domaćin i Slaven Belupo (2-2) sudio je Ante Čulina (Zagreb), a imao je dvije sporne situacije. Penal koji su tražili gosti nakon ruke Luke Jelenića te dosuđeni penal nakon prekršaja Matije Kolarića.

- Ruka je postojala, ali nije kažnjiva. Ispred njega bio je igrač koji ga je ometao, ali upitno je koliko je ruka bila odvojena od tijela i dajem za pravo sucu koji je bio dobro postavljen, a radila je i VAR soba. Što se tiče penala, vidite reakciju suca koliko je uvjeren iako to uživo nije bilo jednostavno i lagano za procijeniti, ali jasno je da je tu bilo udaranja s leđa. Apsolutno prekršaj za kazneni udarac - prokomentirao je sudački ekspert.

Varaždin i Slaven Belupo sastali se u 2. kolu SuperSport HNL-a

Susret na Aldo Drosini gdje je Dinamo pobijedio Istru 1961 (3-0) sudio je Duje Strukan koji je imao jednu spornu situaciju kad je Čalušić nagazio Špikića u šesnaestercu. 

- Bio je dobro postavljen, je li smatrao da se nalazi o lakšem gaženju, a vidi se jasno gaženje s leđa i to ne bi trebalo praštati. Apsolutno se radi o kaznenom udarcu - objasnio je Strahonja koji je istaknuo da je Strukan iznimno kvalitetan sudac koji je jako dobro odradio susret, ali mu se potrkala ova pogreška.

Bel sudi Rijeci i Istri, Dinamu će protiv Gorice suditi Čakovčanin
Bel sudi Rijeci i Istri, Dinamu će protiv Gorice  suditi Čakovčanin

Izgledalo je kao da će Rudeš doći do prvih bodova u novoj sezoni, a na kraju nisu došli ni do boda jer je Osijek čudesnim preokretom slavio na Kranjčevićevoj (4-3). Na toj je utakmici sudio Mario Zebec (Cestica). Upitan je gol Ramona Miereza jer je bilo teško vidjeti je li lopta prešla za gol liniju za 3-1 i započela veliki preokret.

POGLEDAJTE VIDEO: Sažetak Rudeš - Osijek (3-4)

Pokretanje videa...

Rudeš - Osijek 3-4 (sažetak) 10:55

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

- Dobra je kvalitetna i brza reakcija sudaca koji nisu doveli u pitanje regularnost gola, već su hrabro donijeli odluku. A je li on bio, teško je reći i ne bih se usudio reći što je. VAR soba je radila kontrolu, ali nemaju dovoljno dobru tehnologiju da to provjere. Mislim da je stvarno vrijeme za unaprjeđenje i dovođenje gol tehnologije, ako ne drugačije s kamerom iza gola pa se može raditi trodimenzionalna slika jer je onakva tehnologija kakvu imaju u stranim ligama jako skupa. Suci su učinili sve u svojoj moći - objasnio je nekadašnji sudac.

Utakmicu između Gorice i Lokomotive (1-0) sudio je Dario Bel, a tu nije bilo nikakvih spornih situacija te je Strahonja pohvalio osječkog suca. Posljednja utakmica kola bila je ona na Poljudu između Hajduka i Rijeke (1-0), a tu je pravdu dijelio Patrik Kolarić (Čakovec).

Split: Utakmica 2. kola SuperSport HNL-a između HNK Hajduk i HNK Rijeka

- Kvalitetno se prilagodio na derbi pred 32 tisuće ljudi. Nije lako napraviti transformaciju s utakmice s 1000 ljudi, a on se nije povukao u sebe. Ostao je dosljedan stilu suđenja i bio je striktan kod disciplinskih mjera. Jednu ili dvije možda nije trebao dodijeliti, ali ostao je dosljedan - zaključio je Strahonja.

Kao najboljeg suca kola Strahonja je istaknuo Zebeca zbog brzine donošenja odluka nakon teške polusezone i povratka u elitni rang hrvatskog suđenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku