Obavijesti

Sport

Komentari 162

Strahonja o Livajinim penalima: Bilo bi sportski kad bi se zaletio i opalio. Golman je tu u deficitu

Strahonja o Livajinim penalima: Bilo bi sportski kad bi se zaletio i opalio. Golman je tu u deficitu

Ovo je bilo za kazneni udarac. VAR je tu odigrao važnu ulogu. Sudac nije tu dosudio ništa samostalno, VAR je prvo napravio identifikaciju je li se lopta drži linije ili ne, rekao je Strahonja o penalu za Hajduk pa ishvalio Bela i Pajača

VIDEO

Dario Bel i Igor Pajač bili su pod posebnom prismotrom u 34. kolu HNL-a obzirom da su sudili mečeve koji su mogli odlučiti o naslovu prvaka. Dan nakon dva sjajna derbija više pričamo o majstorijama Marka Livaje i Brune Petkovića pa je više nego jasno da su suci odradili jako dobar posao. 

Pokretanje videa...

Navijači Hajduka na Rujevici VIDEO

Dinamo je na Maksimiru pobijedio Osijek (3-0) i došao na koračić od naslova s četiri boda više od Hajduka dva kola prije kraja. Igor Pajač imao je jako puno posla, a prvu spornu situaciju vidjeli smo već u devetoj minuti kada je Mierez zabio gol, ali loptu je primirio rukom. 

- Sudac je bio dobro postavljen, napadač Osijeka imao je ispruženu ruku ispred sebe koja je u neprirodnom položaju. Stekao je prednost i dobra reakcija suca, a napadač nije protestirao - rekao je sudački stručnjak Mario Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion. 

Mirniju utakmicu i dominaciju Dinama definitivno je omogućila situacija iz 44. minute kada je stoper Osijeka Čeberko isključen zbog prekršaja nad Špikićem. Dobio je drugi žuti karton, a prethodno je požutio i u 15. minuti.  

Dinamo pobijedio Osijek i došao na korak do naslova

- Kod prvog žutog kartona, ispravna odluka suca, jasno je čišćenje u obećavajućoj situaciji. Druga situacija, obrambeni igrač dolazi s leđa u želji da igra loptom i kasni u reakciji i udario je igrača po nogama. Sudac je morao donijeti odluku, on je tu da donosi odluke. U nekim utakmicama ovo bi bilo granično sa žutim kartonom, međutim postoje elementi za žuti i ovdje za sucu trebate dati za pravo. Pajač je bio siguran u svoju odluku. Uživo ova reakcija je dojam veći nego kad analizirate. Uživo nema dileme i najvažnija je ta prva impresija. Ispravno je postupio. VAR se ne uključuje kod drugog žutog kartona.
 
U 63. minuti Dinamo je tražio jedanaesterac. Petar Brlek dirao je loptu rukom u svome šesnaestercu.  

Zagreb: Utakmica Prve HNL između GNK Dinamo i NK Osijek

- Ruka je bila, ali nije kažnjiva, pogotovo kada obrambeni igrač povlači ruku iza leđa, ruka je u prirodnom položaju u odnosu na njegove kretnje, ispravna odluka suca - rekao je Strahonja.

Je li bio veliki pritisak na Pajaču?

- Ova utakmica je imala značajnu težinu, odlučivala je o prvaku. Osijek gaji taj stil gdje voli biti agresivniji i stvarati pritisak na suca, baš kao i Dinamo jučer. Pajač je pokazao da ima stabilnost i očekivano je da očekujemo od njega da kvalitetno sudi. Sve reakcije se analiziraju, ali sudac je tu da preuzme odgovornost - kazao je Strahonja. 

Novi Jadranski derbi na Rujevici donio nam je spektakularnu predstavu Hajduka koji je srušio Rijeku 3-0 i ostao u igri za naslov prvaka. Susret je sudio Dario Bel.

- Sudio je dobro, ovo mu je druga ozbiljnija u ovoj sezoni, baš je napredovao. Vidi se mirnoća, upravljanje. Posebno me veseli cijeli sudački rad, sve je išlo tečno. Suci su odradili jako dobar posao - ishvalio ga je Strahonja.

Hajduk je dominantan ulazak u utakmicu okrunio golom Marka Livaje iz penala u 13. minuti. Filip Krovinović pucao je s 25 metara, a na rubu šesnaesterca Krešić je loptu dirao rukom. 

- Ovo je bilo za kazneni udarac. VAR je tu odigrao važnu ulogu. Sudac nije tu dosudio ništa samostalno, VAR je prvo napravio identifikaciju je li se lopta drži linije ili ne, a kada su vidjeli da je na liniji, dali su sucu drugu priliku - rekao je Mario Strahonja.

Čudesni Livaja nepogrešiv je iz jedanaesterca otkako je stigao u Hajduk. Ima 15 od 15, ove sezone zabio je deset, a izvodi ih na poseban način. Uz lagani poskok pri izvođenju. Je li i ovdje sve bilo po propisima? 

- Izvođenje penala bilo je u skladu prema propisima, važno je da nije stao. Kada je Petković dobio žuti karton zbog nepravilnog izvoženja penala, on je tada stao, Livaja je imao kontinuirao kretanje. Iako bi bilo sportski, korektnije i ljepše da se napadači zalete i izvedu taj udarac. Golmani su tu u deficitu. Moraju se kontinuirano držati na liniji, oni nemaju prostora izaći van, a napadači imaju prostora za fintiranje. Bilo bi ljepše kada bi se napadač izletio i pucao po golu - izjasnio je svoje mišljenje sudački stručnjak. 

U 56. minuti Josip Drmić dobio je crveni karton zbog udaranja Stefana Simića na centru igrališta. 

- Sudac ovo nije mogao vidjeti jer se oko njega odigravala akcija. Ovdje se vidi jasno i namjerno udaranje napadača Rijeke. VAR sobi nije ništa preostalo nego da mu da mogućnost da pogleda snimku. Sada čekamo kaznu za Drmića - potvrdio je Strahonja Belovu odluku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom