Obavijesti

Sport

Komentari 123

Strahonja: Prejasno hvatanje i guranje Eleza, 'bačva'! Dinamo je trebao dobiti još jedan penal

Strahonja: Prejasno hvatanje i guranje Eleza, 'bačva'! Dinamo je trebao dobiti još jedan penal

Suđenje se ovo kolo stabiliziralo u odnosu na protekla kola. Suci su radili na stabilizaciji, na boljoj atmosferi i sigurno da je seminar doprinio boljoj situaciji i izlasku iz tunela u kojem su suci bili, rekao je Strahonja

VIDEO

U novom izdanju HRT-ove nogometne emisije Stadion sva svjetla pozornice bila su usmjerena na derbi Hajduka i Dinama (1-1) o čemu je bilo i najviše govora. Sudačko viđenje pojedinih situacija dao je sudački ekspert Mario Strahonja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hajduk i Dinamo remizirali na Poljudu 01:41

- Suđenje se ovo kolo stabiliziralo u odnosu na protekla kola. Suci su radili na stabilizaciji, na boljoj atmosferi i sigurno da je seminar doprinio boljoj situaciji i izlasku iz tunela u kojem su suci bili - započeo je Strahonja svoje viđenje 14. kola HNL-a.

Derbi Hajduk - Dinamo

- Igor (Pajač) je dosta dobro vodio dvoboj s obzirom koliki je teret bio protekla dva tjedna. Imao je kontrolu nad utakmicom, imao je dosta dobrih procjena, ali i malih nesigurnosti u smislu onih procjena udaraca iz kuta u prvom poluvremenu. Ali definitivno nije bilo loše suđenje s obzirom na derbi i puni stadion i ako mu nećemo uzeti za zlo što samostalno nije dosudio kazneni udarac. U dobroj suradnji s VAR sobom to može biti pozitivno, apsolutno.

Dinamo pobijedio Osijek i došao na korak do naslova

22. minuta, situacija sa Šutalom i Livajom: Sve je u redu, Livaja je bio korak ispred Šutala, došao je na vrijeme do lopte, uputio udarac, doduše preko gola, ali ni u jednom trenutku nije bio opterećen prekršajem što bi mu ometalo udaranje lopte. Dogodila se tiha provjera, a situacija i odluka suca na terenu i u VAR sobi ispravno prosuđena.

U 27. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo

58. minuta, Elez i Perić u zahvatu: Ovdje je bilo elemenata za kazneni udarac. Prejasno, preočigledno i presvjesno hvatanje s obje ruke, takozvana bačva. Hvatanje, kasnije gaženje, jedna silina guranja u gol... Ovo je definitivno prekršaj koji se može okarakterizirati kao kazneni udarac. I samostalno sudac ga nije mogao vidjeti jer gleda let lopte. Apsolutno su elementi za javljanje VAR sobe.

Hajduk je na Poljudu pobijedio Slaven Belupo 5-1 nakon što su gosti vodili na poluvremenu

68. minuta, kazneni udarac za Dinamo: Pajač je u jednom trenutku gledao situaciju Baturine na liniji kaznenog prostora i taj centaršut što je možda bio detalj zašto samostalno nije dosudio kazneni udarac. Kazneni udarac je jer obrambeni igrač Awaziem svjesno i namjerno rukama zadržava Petkovića, u startu mu želi onemogućiti bolju poziciju u dolasku do lopte. Ključni trenutak je upravo ostavljanje ruke na prsa. Neka je Petković pao, to je bio ključni trenutak. Jer imamo namjeran prekršaj i onemogućavanje igrača za bolju poziciju, a nikako ne mogućnost igranja lopte. I zato je to očigledna i jasna pogreška. I dobro da se VAR soba javila. Situacija u Gorici je drugačija. Tamo su se Biuk i igrač Gorice borili za loptu i obostrano su se potezali. I tada možemo razgovarati o intenzitetu. Ovdje nije bila borba za loptu, nego isključivo svjesno zaustavljanje igrača da dođe do lopte.

Isključenje Gorana Karoglana: Ovdje se vjerojatno dogodila jedna verbalna nepodopština, tako da tu ne znam što je bilo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku