Obavijesti

Sport

Komentari 36

Štrajk u Cibaliji: Nemaju ni za kavu, a na korak od Prve HNL

Štrajk u Cibaliji: Nemaju ni za kavu, a na korak od Prve HNL
1

BEZ KUNE U PRVU LIGU Da se ne lažemo, došlo je do toga da nemamo ni za kavu, a kamoli za nešto drugo, životarimo bez kune, rekao je igrač Cibalije Matija Mišić, čiji se klub bori za prvu ligu

VIDEO

Na korak su od prve lige, od listopada prošle godine imaju samo jedan poraz, serija kakvu nije imao ni Juventus, no umjesto sreće, igrači su u suzama.

- Teško mi je govoriti. Ne znam koju riječ upotrijebiti, na korak do katastrofe. Plaće nismo dobili pet mjeseci, ne znamo tko je vlasnik kluba, grad je digao ruke od kluba - počinje Matija Mišić, igrač Cibalije.

Unatoč besparici igrači pošteno odrađuju posao, pobjeđuju i jurišaju prema prvoj ligi. No nakon 90 minuta na travnjaku, za njih počinje prava muka.

- Mogu vam osobno potvrditi, a tako je i većini mojih suigrača, došlo je do toga da nemamo ni za kavu, a kamoli za nešto drugo. Nisu to floskule, nego živa istina, životarimo bez kune. Stoga smo krenuli u štrajk. Ovo upozorenje ide direktno prema vlasnicima kluba i ljudima koji upravljaju klubom, odnosno onima koji su doveli klub u ovakvo stanje. Želimo da se konačno izjasne jesu li da Cibalia ide u Prvu ligu i mogu li stati iza igrača. Ako ne žele, neka kažu, a mi ćemo postupiti kako znamo i možemo. Obećana nam je jedna plaća koja bi trebala biti isplaćena tijekom ovog tjedna, a ako ne bude, bit će nam jasno kako nema volje da se situacija u klubu pokrene s mrtve točke - prenio je stav igrača Mišić.

Roditelji i brat me spašavaju

Na putu na gostujuće utakmice igrači ne izlaze iz autobusa. Jednostavno, nema novca za sokove, sendviče, čokoladice...

- Na treninge dolazim iz Osijeka, gdje živim, i da mi roditelji i brat ne pomognu i ne šalju novac, ne znam kako bih imao za gorivo, kavu i slične sitinice - kaže Mišić.

U takvu situaciju u klub je došao Stanko Mršić, trener s više od 1000 utakmica u Hrvatskoj. Bio je Stanko u gotovo svim hrvatskim klubovima, osim Dinama i Hajduka, i nije mu ovakvo stanje novost.

- Teško je. Predsjednik se trudi, zaista pokušava nabaviti novac. Ide od firme do firme, no u Vinkovcima nema firmi - rekao je Mršić, koji je startao pobjedom u Rudešu. No pobjeda je pala u drugi plan. Malotko o njoj priča, novac je jedina tema.

Mršić je posuđivao novac igračima

- Bio sam već u Cibaliji i prije je bilo nekako bolje, više ljudi je bilo uključeno u klub, nekako se i država zauzela. Danas je sve spalo na jednog, dvojicu ljudi, koji pokušavaju održati klub. Čitam da je u Istru došao privatni kapital, u Osijek su stigli Mađari, valjda će netko doći i do Vinkovaca, kao što ide ona pjesma - kaže Mršić, koji je i kao trener Šibenika, Međimurja, Zadra, Osijeka i mnogih drugih klubova već imao iskustava kada je igračima posuđivao novac kako bi mogli platiti osnovne životne potrepštine.

- Stanko Mršić je bio šokiran stanjem, ali razumije kako je nama. Valjda će se konačno naći neki zajednički jezik i da možemo normalno živjeti - zaključio je Mišić.

U svlačionici smo se dogovorili da skupimo glave i igramo

Sasvim razumljivo, motivacija igrača u trenucima kad su posljednju plaću dobili u prosincu, nije velika. No Vinkovčani su protiv Zadra i Rudeša odigrali sa srcem. I pobijedili.

- Nije bilo lako uoči utakmice, ali dogovorili smo se u svlačionici da skupimo glave i odigramo što bolje. Svjesni smo da nam trebaju bodovi za prvu ligu, ali opet, bojao sam se da bi utakmice mogle loše završiti za nas. Završilo je odlično - rekao je Matija Mišić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 36

VIDEO

HNL transferi: Dinamovac je na izlaznim vratima, mladi igrač Hajduka mogao bi srušiti rekord
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Dinamovac je na izlaznim vratima, mladi igrač Hajduka mogao bi srušiti rekord

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje

Hajduk na liniji s Kluivertom, legendom Ajaxa! Bio je blizu, ali Kale još traži u Poljskoj i Italiji
POLJUD ČEKA BIJELI DIM

Hajduk na liniji s Kluivertom, legendom Ajaxa! Bio je blizu, ali Kale još traži u Poljskoj i Italiji

Kad bi Nizozemac zasjeo na klupu, bilo bi to vjerojatno najveće strano ime koje je Hajduk ikad doveo. Patrick Kluivert je najmlađi strijelac u finalima Lige prvaka - zabio je za pobjedu Ajaxa 1-0 nad Milanom 1995.
Hrvatski rukometaši doznali protivnike na Svjetskom prvenstvu! Izbjegli  Francuze
EVO TKO NAS ČEKA

Hrvatski rukometaši doznali protivnike na Svjetskom prvenstvu! Izbjegli Francuze

Egipat nas je porazio prije dvije godine, a Argentina je tradicionalno mučila naše rukometaše. Iz posljednjeg pota smo mogli proći bolje. Čeka nas Bahrein koji puno ulaže u rukomet i prava je prijetnja