Obavijesti

Sport

Komentari 113

Strašan prizor: Pogledajte kako Vrsaljko spašava život Torresu

Strašan prizor: Pogledajte kako Vrsaljko spašava život Torresu
1

Nevjerojatno je kako su Vrsaljko i Gabi reagirali u tom šokantnom trenutku. Šime je napravio sjajan posao, rekao je liječnik Deportiva, nakon što je Atleticov dvojac spasio život Torresu

VIDEO

Fernando Torres beživotno je pao na travu i udario glavom. Stadion je utihnuo. I dok neki igrači Atletico Madrida nisu mogli ni gledati svog suigrača u nesvijesti držeći se za glavu ili je okrećući na drugu stranu, Šime Vrsaljko nije dvojio ni sekunde.

Hrvat je dotrčao do Torresa, izvadio mu jezik i spasio život.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ugrizao Gabija za ruku dok mu je vadio jezik

Uz Vrsaljka je bio i Atleticov kapetan Gabi koji je Šimi asistirao u pomaganju onesviještenom Fernandu Torresu. Čudesna reakcija Vrsaljka i Gabija oduševila je svijet. Da nije njih, Fernando danas možda ne bi bio živ.

- Nevjerojatno je kako su Vrsaljko i Gabi reagirali u tom šokantnom trenutku. Šime je napravio sjajan posao - rekao je liječnik Deportiva, koji je prvi od medicinske ekipe došao do Torresa i s kolegama iz Atletica preuzeo brigu o njemu.

POGLEDAJTE REAKCIJU VRSALJKA I GABIJA

U ovakvim situacijama ključna je brza reakcija jer dolazi do gušenja, a Gabija u spašavanju života nije omelo ni to što ga je Torres refleksno ugrizao za ruku.

Neki plakali na terenu

Torresa su prebacili u bolnicu, a dobre vijesti stigle su već za koji sat. 

El Nino je bio pri svijesti, komunicirao je s liječnicima, ali ostavili su ga u bolnici.

Atletico je gostovao na Riazoru kod Deportiva (1-1) u 25. kolu La Lige. Na Torresa je pet minuta prije kraja naletio Alex Bergantinos. Prizor je bio strašan, a neki igrači Atletica i Deportiva nisu mogli ni gledati onesviještenog Torresa na travi.

Udarac u njegov vrat čuo sam na klupi - rekao je Diego Simeone.

- Teško je bilo igrati nakon ovoga - dodao je Felipe Luis.

Atleticov branič Jose Maria Gimenez je zaplakao na terenu.

Igrač s kojim se sudario došao mu u bolnicu

Prekid je trajao gotovo deset minuta dok Torresa nisu prevezli u bolnicu.

El Nina je posjetio i igrač koji ga je tamo nenamjerno smjestio. Alex Bergantinos (31) sa stadiona je direktno otišao u bolnicu kako bi vidio u kakvom je stanju godinu dana stariji kolega. Uz veznjaka Deportiva bio je i njegov trener Pepe Mel..

- Sudarili smo nezgodno, on nije ni očekivao duel. Molio sam se da se što prije probudi. Sva sreća da su ga uspjeli stabilizirati - rekao je Bergantinos.

- Poručio mi je da se smirim i da je sve u redu. Rekao mi je da se takve stvari događaju i da protiv toga ne možemo ništa. Presretan sam jer je sve dobro završio - dodao je igrač Deportiva.

DEPORTIVO-ATLÉTICO 16-17

Hej, pa ja sam dobro!

Još iz bolnice javio se Fernando Torres. 

- Ma bila je to samo lažna uzbuna. Hvala svima na porukama podrške koje ste mi poslali. Nadam se da se brzo vraćam na teren - napisao je Torres na Twitteru.

Nema traume, već su ga pustili

Odlične vijesti stigle su jutro nakon strašnog prizora na Riazoru.

Liječnici su objavili kako je CT glave isključio traumatske ozljede mozga i glave. 

- Prve pretrage pokazale su da nema oštećenja na mozgu. Fernando je stabilno, svijestan je i zna gdje se nalazi - objavio je Atletico Madrid.

Football Soccer - Deportivo Coruna v Atletico Madrid - Spanish La Liga Santander

Torres: Sjećam se svega, igrači Deportiva su me posjetili

Torresa su u petak ujutro pustili kući. 

- Sve je u redu. Hvala suigračima i kolegama iz Deportiva i svima koji su mi slali poruke podrške. Sjećam se svega. Slično mi se dogodilo prije nekoliko godina. U bolnici mi se vratila svijest. Hvala svima koji su skrbili o meni, liječnicima i sestrama. Nadam se da ću ih opet vidjeti, ali bolje na ulici nego u bolnici - rekao je Torres.

- Ma, brojim sate do povratka na trening. Mislim da ću već za dva dana opet trenirati - rekao je Torres, kojeg je u bolnici posjetio Bergantinos s kojim se sudario na utakmici.

- Svima je bio šok, a u ovakvim situacijama uvijek je više zabrinuta ona druga strana. Više igrača Deportiva me došlo posjetiti - dodao je Fernando Torres.

Football Soccer - Deportivo Coruna v Atletico Madrid - Spanish La Liga Santander

Šime, ti si anđeo u crveno-bijelom

'Vrsaljko mu je spasio život', 'Oni su naši heroji', 'Šime igrač utakmice', to su samo neki od komentara navijača Atletico Madrida koji na Twitteru šalju stotine poruka zahvale herojskom dvojcu svog kluba.

Vrsaljka i Gabija i njihovu sjajnu reakciju pohvalili su i liječnici Deportiva. Navijači im šalju brojne poruke na društvenim mrežama i zahvaljuju im se.

- Šime, ti si anđeo u crveno-bijelom. Hvala ti što si spasio život Torresu, našem djetetu - napisao je jedan navijač.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener