Sport

Komentari 26

Strava u Japanu: Sumo-hrvač slomio vrat tijekom borbe, preminuo je u bolnici...

Strava u Japanu: Sumo-hrvač slomio vrat tijekom borbe, preminuo je u bolnici...

Hibikiryu se nakon ozljede oporavio te je počeo samostalno hodati, ali u srijedu je od posljedica pada od prije mjesec dana preminuo. Navijači su ogorčeni i traže od Saveza hitne reforme

Mitsuki Amano (28) poznatiji kao Hibikiryu, prije mjesec dana odradio je meč u kojem ga je protivnik srušio na pod te je ostao nepomično ležati.

Japanskog sumo-hrvača prebacili su u bolnicu u Tokiju gdje mu se stanje poboljšalo, te je počeo samostalno hodati. 

Naime, hrvaču se zdravlje u srijedu naglo pogoršalo te je preminuo isti dan od posljedica pada. Pravila sumo-hrvanja ne nalažu prisutnost liječnika u neposrednoj blizini, zbog čega je doktorima trebalo više od pet minuta da pomognu Hibikiryu.

Upozoravamo kako je videozapis uznemirujućeg sadržaja, a možete ga pogledati OVDJE.

Brojni obožavatelji i navijači sumo-hrvanja šokirani su smrću mladog borca, te hitno traže reforme kako se ista situacija više ne bi ponovila. 

Slična situacija dogodila se prije tri mjeseca kada je sumo-borac Shonannoumi pao na pod i zadobio potres mozga. Iako je prema njegovom ponašanju bilo jasno da nije u stanju nastaviti borbu, sudac je to ipak dopustio. Japanski sumo savez priopćio je da će preispitati postojeća pravila. 

Najčitaniji članci