Obavijesti

Sport

Komentari 31

Stravične scene: Mladi veznjak pretrpio vanjski prijelom noge

Stravične scene: Mladi veznjak pretrpio vanjski prijelom noge
9

Nesretni Tomislav Turčin (22) po drugi je put u nešto više od godine dana pretrpio tešku ozljedu noge. Nakon oporavka od loma fibule je u pobjedi Varaždina protiv Rudeša (4-2) u Kupu pretrpio i vanjski prijelom noge

Nogometaši Varaždina izborili su osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa pobijedivši Rudeš 4-2 u šesnaestini finala., ali utakmicu su zasjenile nemile scene u 48. minuti. Pri vodstvu Varaždina od 3-0 na Tomislava Turčina startao je Rudešov Toni Gorupec i slomio mu desnu nogu. Noga je pukla kod zgloba pa je oštećen i ligament.

- Bilo bi bolje da smo izgubili 7-0 nego da se dogodila ova teška ozljeda. Takve ozljede znaju usporiti nogometnu karijeru, no siguran sam da će se Tomislav nakon svega vratiti još jači i bolji - rekao je nakon utakmice trener Borimir Perković.

Igrači su bili u nevjerici s obzirom da je bila riječ o vanjskom prijelomu noge. Vozilo hitne pomoći dovezlo se na teren, liječnički tim imobilizirao mu je desnu nogu i Turčin je hitno prevezen u varaždinsku bolnicu, a utakmica se nastavila.

Za Varaždince su zabijali Dominik Glavina u 3., Matej Senić u 36., Iranac Mohammad Mehdi Mehdikhani u 46. i Dejan Glavica u 74. minuti, dok su Rudeš golove postigli Antonio Raguž u 60. i Tomislav Havojić u 69. minuti.

Varaždin: Varaždin protiv Rudeša u šesnaestini finala kupa Hrvatske

Sudac Marin Vidulin za isti start Gorupeca dao je žuti karton. Inače, Turčinu je to već drugi lom noge u malo više od godine dana. U kolovozu prošle godine kao igrač Širokog slomio je fibulu u utakmici njegova kluba protiv Čelika.