Obavijesti

Sport

Komentari 3

Stravične scene nakon slavlja Maroka: Huligani u Bruxellesu sukobili se s lokalnom policijom

Stravične scene nakon slavlja Maroka: Huligani u Bruxellesu sukobili se s lokalnom policijom

Moja poruka je jasna: ako želite doći i praviti tulum u Bruxellesu dobrodošli ste. Ali, ako ste došli praviti probleme, onda ćete imati posla s policijom, rekao je gradonačelnik Bruxellesa

VIDEO

U Belgiji živi velik broj Marokanaca koji su na Svjetskom prvenstvu u Katru pobjedom nad Španjolskom osigurali prolaz u četvrtfinale. Prema nekim procjenama, ima ih oko pola milijuna, a nakon svakog trijumfa u glavnom belgijskom gradu proslave eskaliraju. 

Pokretanje videa...

Navijači - Split 01:54

Velik broj navijača izašao je na ulice Bruxellesa, a dio njih opet je izazvao velike probleme i nerede. Opći kaos prvi je put nastao nakon pobjede Maroka nad Belgijom (2-0). Huligani su oštetili nekoliko automobila i razbili velik broj prozora u obližnjim zgradama nakon čega su se i obračunali s tamošnjom policijom. 

Nakon pobjede protiv Kanade (2-1) u posljednjem kolu skupine F, huligani se nisu direktno sukobili s policijom, ali su remetili javni red zbog čega je uhićeno 18 osoba. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ista priča i nakon Španjolske. Neredi, razbijanje briselskim ulicama i palež. Policija je morala intervenirati kako bi se uspostavio red, a gradonačelnik Bruxellesa je rekao da je u posljednjim neredima uhićeno više od stotinu huligana. 

- Prije svega moram čestitati svima koji su slavili na dozvoljen način, u skladu sa zakonom. Ali, istina je da smo morali upotrijebiti silu i da je bilo puno uhićenja po završetku utakmice. Moja poruka je jasna: ako želite doći i praviti tulum u Bruxellesu dobrodošli ste. Ali, ako ste došli praviti probleme, onda ćete imati posla s policijom - kazao je gradonačelnik Philippe Close nakon čega je pohvalio dio Marokanaca koji su tijelima sprječavali huligane da se obračunavaju s policijom.

- Ne rukovodim se strahom, nego organizacijom. Želim zahvaliti toj "velikoj braći" koji su napravili ljudske lance i spriječili da stvari izmaknu kontroli. Ponavljam, manjina je stvarala probleme i rušila imidž belgijsko-marokanske zajednice. Ta "velika braća" su na našoj strani, na strani policije. Pripremit ćemo se i za subotu, pobijedi li tada Maroko ili Portugal, jer i ovdje imamo veliku zajednicu Portugalaca. Oni koji prave probleme morat će se suočiti s policijom- zaključio je Close. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka