Obavijesti

Sport

Komentari 100

Strinić ispao iz reprezentacije: Želim probati Čarlija i Pranjića

Strinić ispao iz reprezentacije: Želim probati Čarlija i Pranjića
1

Hrvatski nogometni izbornik Slaven Bilić objavio je popis nogometaša za prijateljsku utakmicu protiv Švedske. S popisa reprezentativaca je ispao bek Dnjipra Ivan Strinić

VIDEO

Izbornik Slaven Bilić obznanio je popis kandidata pozvanih za prijateljski ogled sa Švedskom, 29. veljače u Zagrebu.

- Nismo pozvali veliki broj kandidata jer želimo da svatko dobije ozbiljnu, respektabilnu minutažu. Okupljanje je u nedjelju, najkasnije u ponedjeljak, bit će kratko, bez ozbiljnijeg treninga i priprema. No to nimalo ne umanjuje važnost utakmice, jer igramo protiv ozbiljnog protivnika kojemu je utakmica također bitna. Odabrali smo ih jer su jaki i atraktivni, ne igraju baš identično kao Irska, ali su motorični, jaki, okomiti i jako dobro organizirani, s dva jako dobra napadača.

Dileme nije bilo previše, tek oko Ivana Strinića koji nije pozvan.

Odabrali smo Švedsku jer su jaki i atraktivni, Bilić o sljedećem protivniku

- Strinić ostaje reprezentativac Hrvatske, on je odigrao i veliku većinu utakmica u kvalifikacijama. No malo je izgubio status u Dnjipru. S druge strane, mi smo protiv Turske dobili neka druga rješenja na toj poziciji i u ovom trenutku sam zvao igrače koje moram isprobati. Na toj poziciji voljeli bi isprobati Ćorluku i Pranjića, a trojicu u 90 minuta je nemoguće dati ozbiljniju minutažu. Ovaj popis ne znači ništa, svih pratimo i dalje, a pri odabiru i sastavljanju popisa za Euro neće se voditi računa o Klagenfurtu, Wembleyu ili Istanbulu, nego o trenutnoj formi.

Izbornik je zadovoljan formom većine kandidata.

- Neki su promijenili sredinu, neki su dobili povjerenje trenera u klubovima. Golmani brane, a osim Pranjića svi manje više standardno igraju. Neki ne optimalno, ali nitko nije zaleđen na klupi. Dosta nam se u pozitivnom smislu promijenio status. Pranja ne igra, ali me on intrigira. Jako. On je protiv Turske i u fazi napada i obrane odigrao dobro i zato će dobiti minutažu da ga još jednom probamo. I zato nema Strinića... A to opet ne znači da će i u lipnju to biti tako.

Izbornik je otkrio i plan priprema koji je po njemu identičan planu uoči prošlog Europskog prvenstva.

- Odigrat ćemo dvije provjere, 25. svibnja protiv Estonije u Rijeci i 2. lipnja protiv Norveške u Oslu. Stožeru ćemo priključiti i nekoliko ljudi koji će pratiti naše protivnike. Sada smo fokusirani na utakmice Španjolska - Venezuela u Malagi koju će pratiti Goran Vučević koji će biti cijelo vrijeme zadužen za Španjolce. Italiju - SAD će u Genovi gledati Kruno Jurčić, a u Dublinu će Irska - Češka gledati Gordan Ciprić.

Odigrat ćemo dvije provjere, 25. svibnja protiv Estonije u Rijeci i 2. lipnja protiv Norveške u Oslu

Presica je imala i neslužbeni dio, u kojem se izbornik osvrnuo na pritiske menadžera i klubova na sastavljanje popisa kandidata.

- Hoćeš li pozvati Anasa Sharbinija?, upitao je Bilića imenjak iz riječkog dnevnika.

- Ti bi sastavljao popis? Nemoj da Gobac čuje ovo, gotovi smo - nasmijao se Bilić i dodao.

- Što da vam ja sad kažem da nitko ne gura svoje igrače, kad svi znate da guraju. Netko na malo ljepši način, netko malo više na silu. Možda je teško reći guraju, prije nude... Od prvog dana govorim, ja radim spisak i moji suradnici utječu na taj spisak. Tako je bilo i tako će biti sve do sutra popodne ili za deset godina dok budem na ovoj funkciji. A što se tiče Gobca i njegovih izjava, predugo sam ja tu da bi me takve stvari boljele. Kad bih ja odgovarao na prozivke i optužbe, teorije, teze i glasine, mogao bih svaki dan držati presicu. Znam da bi i vama više odgovaralo da ja sad nešto kažem, pa da on odgovori, pa opet ja i na kraju ''Otvoreno'' na temu pritisaka.

Izbornik je svjestan da pritisaka ima i da će ih biti...

- I na ovaj spisak će se netko javiti. Ne mogu ja trošiti vrijeme na to, nema smisla... Ali kad već pričamo o tome, volio bih da ne budemo zemlja forme, nego sadržaja. Kad se nešto tako kaže, da se daju argumenti.

O zdravlju...

- Oporavak ide u redu, prema predviđanjima. U četvrtak ili petak je kontrola kod dr. Nemeca, bacam štake i vraćam se normalnom životu.

O Balakovu...

- Ja sam od početka ''probalakovski orijentiran''. To sam već par puta rekao. Zanima me, to je moj klub, a on radi dobar posao. Tablica je nešto drugo ali nije stanje na tablici samo do Balakova. Ono što sam u razgovoru, pogotovo s igračima iz reprezentacije saznao je da se radi dobro. Nužno je vrijeme, situacija u klubu nije bajna a on radi s onim što ima. Mi smo ponekad i nerealni, očekujemo neke podvige. To vam je ujedno i moj odgovor. Bilo bi izuzetno loše za Hajduk kad bi Balakov otišao.

O Capellu...

- Začudilo me kao i sve, dogodilo se nešto za što znam iz medija kao i vi. Procijenio je da se Savez počeo miješati u njegov posao a sve je kulminiralo oduzimanjem trake Terryju. To je dio trenerskog posla, svi smo u sličnim problemima. Kad se to događa najvećima u povijesti nogometa, znajte da se događa i ostalima.

O pozivima da preuzme klubove...

- Rekao sam puno puta, ne postoji veća stvar koja nas čeka od Eura. Okupljanje, pripreme, Euro, to je da se naježiš, to je strava. To se ne da opisati. Iskreno nisam na ništa drugo koncentriran osim toga. Poslije će biti što bude. Pa ne čeka nas turnir u Crivcu nego Euro, na kojem ne želimo biti prolaznici, bez obzira na težinu grupe, koja je teška. Želimo dogurati što je moguće dalje. To ne želimo, nego i očekujemo.

Popis za Švedsku

  • GOLMANI: Pletikosa, Subašić, Kelava
  • OBRANA: Srna, Ćorluka, Šimunić, Schildenfeld, Vida, Vrsaljko, Pranjić
  • VEZA: Rakitić, Modrić, Vukojević, Dujmović, Perišić, Kranjčar
  • NAPAD: Mandžukić, Olić, Eduardo, Jelavić.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...