Obavijesti

Sport

Komentari 97

Stručna ocjena: Mi nismo bili dobri, a njih su suci pogurali...

Stručna ocjena: Mi nismo bili dobri, a njih su suci pogurali...
1

Geipel i Helbig vratili su Dance u igru tako što su naše isključivali zbog sitnica. Suđenje stvarno nije bilo objektivno, kaže naš bivši rukometni sudac Anto Josić

VIDEO

Njemački suci jednostavno nam nisu dopustili da ‘masakriramo’ Dance kad smo mogli. Umjesto toga oni su ‘masakrirali’ nas isključujući nam igrače za najmanju sitnicu. Ogorčen sam, kazao je bivši hrvatski rukometni sudac Anto Josić.

Sa Sinišom Rudićem je činio jedan od najboljih hrvatskih i međunarodnih sudačkih parova punih dvadeset godina.

- S obzirom na svoje iskustvo, smatram kako imam pravo reći da smo oštećeni, suđenje je bilo daleko ispod kvalitete utakmice koja je odlučivala o plasmanu u finale Europskog prvenstva - kaže Josić i naglašava:

- Očigledno je kako su suci u drugom poluvremenu promijenili kriterij, pomogli Dancima da se vrate u igru. Napravili su to na vrlo perfidan način, nisu sudili neke očite prekršaje Danaca, čista probijanja, faulove u napadu i pogotovo u obrani koji su bili za isključenje. S druge strane, mi smo ‘pali’, sudački previdi utjecali su na našu igru, možda više psihološki nego konkretno, no definitivno su utjecali. Tako da je naša igra, u kombinaciji sa sudačkim kriterijem u drugom poluvremenu olakšala Dancima put do pobjede.

Na velikim natjecanjima suci često ‘poguraju’ domaćine, čisto da bi osigurali gledanost i pune dvorane.

- Iskreno, mi smo na EP-u u Austriji 2010. imali korektno suđenje jer je bilo puno naših navijača. A sjetite se samo prvenstava u Norveškoj ili Švedskoj. To je zato što u EHF-u i IHF-u nemamo nikoga, pa nemamo ni zaštitu sudaca - kaže Josić te ističe neke pogreške na utakmici s Dancima:

- U prvom poluvremenu su isključivali naše dečke zbog gluposti, faulova koji ne zaslužuju kaznu od dvije minute. Pa Čupić je prvo presjekao loptu rukom, a onda mu se lopta odbila u nogu. I dobije dvije minute kazne. Onda pred kraj utakmice stignemo na gol zaostatka pa izbace Gojuna. A Dancima za sličan faul progledaju kroz prste. Onda dvaput zaredom sude Voriju faul u napadu... Pa to bi ‘razbilo’ bilo koju reprezentaciju.

U jednom trenutku je Mikkel Hansen čak i skinuo dres, no njemački ga suci nisu kaznili.

- Mislim da niti jedan sudački par ne bi zbog toga isključio igrača. Pozvan je time-out, a igraju doma pred 15.000 navijača, nema smisla isključivati igrača zbog skidanja dresa - zaključio je naš bivši sudac Anto Josić.

Uoči finala EP-a oglasio se i Nikola Karabatić.

- Naši stvarni protivnici u finalu bili bi Hrvati. Suđenje je bilo katastrofalno, a i vidjelo se iz aviona da je tu nešto trulo. Bojim se da će se nama isto dogoditi, ali mi nećemo dati da nas slome suci, ići ćemo do kraja. Žao mi je Hrvata koji su poznati po fair playu - napisao je na Facebooku Karabatić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku