Obavijesti

Sport

Komentari 2

Stuttgart se nada čudu, Bayern nadomak povijesne sezone...

Stuttgart se nada čudu, Bayern nadomak povijesne sezone...
1

Ako je ikada postojalo finale Njemačkog kupa koje je imalo jasnog favorita, onda je to ovo. S pobjedom, Bayern postaje sedma momčad koja je uspjela ostvariti 'treble'

VIDEO

Prije utakmice u Berlinu svi u Münchenu znaju da se Bayern nalazi pred povijesnom prilikom. Pobjedom bi postali prva njemačka i svega sedma europska momčad s trostrukom krunom nacionalnog i europskog prvaka, te osvajača nacionalnog kupa. Upravo u tom smjeru razmišlja i njihov kapetan Lahm.

- U Berlin smo došli s jasnom namjerom da pobijedimo utakmicu. Međutim, znamo da je u jednoj utakmici svašta moguće pa nećemo niti na trenutak podcijeniti naše protivnike. No,  naš je cilj jasan - rekao je Lahm, koji je tako odagnao mogućnost da su oni pod dojmom osvajanja Lige prvaka, kao i mogućnost da će mlako ući u susret.

I trener Heynckes, za kojeg se počelo šuškati da bi mogao iduće sezone u Real Madrid, ima svoj osobni cilj oprostiti se u velikom stilu, nakon što je osvajanjem Lige prvaka postao tek četvrti trener u povijesti koji je to uspio s dva različita kluba.

- Naravno da ovaj uspjeh želim za sebe, ali i za svoje momke. Ovo nikako nije nevažna utakmica, a od ovog se kluba, koji mi je pružio toliko lijepih uspomena, želim oprostiti sa stilom - rekao je strateg Bayerna, kojeg će ovo ljeto zamijeniti Pep Guardiola.

Što se njihove momčadi tiče, osim duže ozlijeđenih Kroosa i Badstubera, u momčadi neće biti Dantea i Luiza Gustava, koji su odsutni zbog reprezentativnih obaveza.

U Stuttgartu su također svjesni koja je njihova uloga. Ove su godine u prvenstvu dva puta poraženi protiv Bayerna, redom 6:1 i 2:0, ali njihov trener Labbadia ipak je vidio nešto pozitivno u tim utakmicama:

- Tijekom drugog se susreta, kojeg smo igrali kod kuće, moglo vidjeti da smo kadri dobar dio utakmice s njima igrati na istoj razini. Sada moramo samo upotrijebiti to znanje i držati takav tempo tijekom cijele utakmice. Naravno da to neće biti jednostavno, ali morat ćemo svi biti na maksimumu, jer inače nećemo doći do uspjeha. Ove smo godine na momente odilično igrali u obrani, vrlo dobro zatvarali prostor, a tako ćemo morati i ovoga puta. Ako im dopustimo imalo prostora, nećemo imati puno šanse.

Što se njegove momčadi tiče, imat će na raspolaganju sve igrače, a jedino ostaje upitno je li momčad izašla iz ritma nakon što čak dva tjedna nisu igrali natjecateljske utakmice. Labbadia misli kako to neće biti problem:

- Sezona je tek završila i svi igrači i dalje su 'unutra'. Mislim da svi igrači razumiju važnost ove utakmice, tako da motiva sigurno neće nedostajati, a na nama je da pružimo jednu od najboljih partija ove godine.Ono što bi moralo odgovarati Stuttgartu činjenica je da su cijele godine bolje izgledali na terenu u utakmicama kada nisu morali napadati.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'