Obavijesti

Sport

Komentari 18

Suba: Pričam sam sa sobom da se motiviram, trebam biti jak...

Suba: Pričam sam sa sobom da se motiviram, trebam biti jak...
1

Pitaju me je li mi bilo teško zbog ozljede. Teško mi je bilo kada sam u Hrvatskoj zarađivao 200€ i kada bih plaću za siječanj dobio u travnju. U Monacu imam veliku i redovitu plaću, kaže Suba koji još neće u mirovinu

VIDEO

Medalja sa Svjetskog prvenstva je uvijek sa mnom, u mom ruksaku, sa mnom na cesti, otkrio je Danijel Subašić (34) u razgovoru za jedan od najuglednijih svjetskih sportskih listova, francuski L'Equipe.

L'Equipe je napravio veliku priču s našim golmanom koji im je otkrio puno zanimljivih detalja iz karijere. Usporedio je atmosferu i navijače na utakmicama u Monacu s atmosferom koju je proživljavao kao igrač Hajduka, a pričao je i o kraju karijere. 

S Monacom je osvojio francusko prvenstvo, igrao polufinale Lige prvaka, ali najveći trenutak karijere mu je bez sumnje osvajanje svjetskog srebra s Hrvatskom.

Pokretanje videa...

Roditelji Danijela Subašića 02:10

Savjetovali mu da završi karijeru

- To je najbolje sjećanje na moju karijeru. Modrić je osvojio tri Lige prvaka, a meni je rekao kako je finale SP-a koje igraš za svoju zemlju nešto posebno i neponovljivo - rekao je Suba koji je zbog ozljede propustio prvi dio sezone. Ozlijedio se u Rusiji pa nije mogao braniti za Monaco sve do siječnja. I to u sezoni koju će Monaco pokušati što prije zaboraviti. Dugo su bili na samome dnu, do kraja siječnja jedva da su ikoga pobijedili, ali sada imaju niz od sedam utakmica bez poraza.

- Neki doktori su mi savjetovali da završim karijeru, ali sam odbio. Znao sam da će ponovno doći moje vrijeme... Pitaju me ljudi je li mi bilo teško zbog svega što sam prolazio. Teško mi je bilo kada sam u Hrvatskoj zarađivao 200 eura i kada bih plaću za siječanj dobio u travnju. U Monacu imam veliku i redovitu plaću. Kada nisam igrao bio sam uz momčad, davao savjete, ali je uvijek lakše biti na golu - kaže Subašić koji u Francuskoj ni u katastrofalnoj sezoni nije doživio probleme s navijačima.

U Splitu bi porazbijali automobile, u Monacu se mora sam motivirati

- Ranije sam igrao za Hajduk koji ima žestoke navijače, slične onima iz Marseillea. Oni su bili spremni i spavati na stadionu kada su rezultati bili loši. U Monacu je sve mirno. Ja sam na terasi jednog kafića, gledam oko mene, sve je mirno. U Splitu bi nam porazbijali automobile s ovakvim rezultatima.

S takvim je navijačima možda jednostavnije živjeti iz dana u dan, osigurana je privatnost, pritisak nije veliki... Ali, teško je igrati utakmice. Stadion Monaca prima 18 tisuća navijača, ali je često gotovo prazan, posebno ako gostuje neatraktivan protivnik.

Subašić: Obećali su produžiti mi ugovor, bio sam zgrožen...
Subašić: Obećali su produžiti mi ugovor, bio sam zgrožen...

- Teško je igrati na tom stadionu. Kad se zagrijavam, na njemu nema nikoga. Morate biti psihički jaki. Razgovaram sam sa sobom kako bih se motivirao - kaže Suba koji bi karijeru volio završiti u Monacu. Šuška se da klub planira dovesti novog golmana, ali naša hobotnica se ne boji nikoga, ali i ima važan savjet za čelnike.

- Ja sam vojnik kluba i ne bojim se konkurencije. Ali mislim da ne treba nam golman, moramo uložiti u igrače - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani