Obavijesti

Sport

Komentari 15

Subin Monaco uvjerljiv, 'lisice' i dalje unikatne, Juve razočarao

Subin Monaco uvjerljiv, 'lisice' i dalje unikatne, Juve razočarao
1

MONACO ODLIČAN 'Kneževi' nisu imali nikakvih problema protiv Rusa, Subin je Monaco već u prvom poluvremenu razbio CSKA 3-0. Time su se odvojili na prvom mjestu svoje skupine

VIDEO

U Dinamovoj skupini H snage su ponovo odmjerili Juventus i Lyon. U prvoj utakmici ove dvije momčadi prije 14 dana u Lyonu, domaći su bili znatno bolja momčad, a Talijani su zahvaljujući Buffonu odnijeli bodove.

Lyon zasluženo okrznuo Juve

No, u Torinu Lyon im je barem malo uspio uzvratiti. Završilo je 1-1 čime je Lyon ostao i dalje u igri za prolazak skupine te automatski smanjio 'zebrama' šanse za prvo mjesto u skupini kojem teže.

Počelo je dobro za prvaka Italije, poveli su golom Higuaina iz penala u 13. minuti kojeg je izborio Sturaro, a mogli su imati 2-0 da je Argentinac u 39. minuti poentirao za 2-0 na šansu koju mu je namjestio naš Mario Mandžukić koji je igrao svih 90 minuta. Marko Pjaca i dalje ne konkurira zbog ozljede.

Bila je to utakmica u kojoj je Juve ostao bez važnih igrača Bonuccija i Pjanića što je koristilo Francuzima koji su igrali dobar nogomet. Pokazali su hrabrosti napadajući što je nagrađeno golom u 85. minuti. Ghezzal je ubacio iz slobodnjaka, a loptu je zahvatio Tolisso te zabio za izjednačenje. Prijetio je Juve do kraja, no Lyon se uspio obraniti.

Dortmund pobjegao Realu

Legia i Real priredili su pravi spektakl, iako se očekivalo da će to biti poprilično jednosmjerna utakmica. Tako je i počelo -  u prvoj minuti Bale prekrasno zabija za 0-1, a u 35. Benzema povećava na 0-2. No, za pet minuta Legia zabija preko Odjidje Ofoe za 1-2.

U 58. eto Poljaka na 2-2, Radović ponovo zabija Realu, a potpuni šok na utakmici gdje nije bio gledatelja dogodio se u 83. minuti. Moulin zabija za veliki preokret, preokret koji je trajao dvije minute. Tada na scenu stupa naš Mateo Kovačić koji zabija za 3-3 za konačan rezultat utakmice u Varšavi.

U drugoj utakmici ove skupine Borussia Dortmund slavila je minimalno protiv portugalskog Sportinga 1-0. Strijelac je bio Adrian Ramos u 12. minuti. Zanimljivo, Nijemcima nije igrao najbolji igrač Pierre-Emerick Aubameyang zbog razmirica u klubu uoči utakmice.

Leicesterova granitna obrana, Monacova rapsodija

Leicester je i dalje jedina momčad u Ligi prvaka koja nije primila gol. Poslije četiri gola imaju tri pobjede i remi uz gol razliku 5-0. Večeras su kod Kopenhagena u Danskoj odigrali bez golova čime su stekli prednost od tri boda ispred Porta. Portugalci su pak minimalno slavili 1-0 protiv Club Bruggea na svom Dragau golom Andrea Silve iz 37. minute.

Inače, 'lisice' su postale prva momčad u povijesti Lige prvaka koja u prve četiri utakmice u natjecanju nije primila gol. Do večerašnje utakmice to su dostignuće dijelili s Parmom (1997./98.) i Malagom (2012./13.) koje gol nisu primile u prva tri nastupa.

Subašićev Monaco ostvario je drugu najuvjerljiviju pobjedu večeras. Razbili su 'ruske vojnike', CSKA iz Moskve. Golom Germaina iz 13. minute stigli su u vodstvo, a u 29. Falcao zabija poslije lijepe akcije za 2-0. U 41. Kolumbijac prodaje 'vrtuljak' tromim ruskim stoperima i lijepo zabija za konačnih 3-0.

Time su 'kneževi' stvorili prednost od dva boda ispred drugoplasiranog Leverkusena koji je upisao svoju prvu pobjedu u Ligi prvaka ove sezone. Pred 86 tisuća ljudi u Londonu pao je Tottenham golom Slovenca Kevina Kampla iz 65. minute. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti