Sport

Komentari 10

Sučić: Austrijanci su pritiskali non-stop, ali nisu imali šanse

Sučić: Austrijanci su pritiskali non-stop, ali nisu imali šanse

Tehnički je vrhunski, pregled igre također ima. Lijevom nogom može odigrati sve što zamisli, a jako puno toga vidi. S tom sposobnošću može jako utjecati na igru u zadnjoj trećini, nahvalio je Sučića Bišćan

Hrvatska U-21 reprezentacija okupila se pred početak novog kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo 2023. godine i u Velikoj Gorici odradila trening pred premijeru s Azerbajdžanom 2. rujna, odnosno gostovanje u Finskoj pet dana poslije (7. rujna).

POGLEDAJTE VIDEO: Izjave Bišćana, Sučića i Šutala

Konačno smo u U-21 reprezentaciji dočekali supertalentiranog Luku Sučića (18), prvotimca RB Salzburga. Sučić je trebao biti adut izbornika Igora Bišćana na minulom U-21 prvenstvu, ali se ozlijedio. Konačno ga je Bišćan dočekao i o dečku rodom iz Linza ima samo riječi hvale.

- Vrhunski playmaker za ovaj uzrast. Ma već sad vrhunski općenito. Nadamo se da će biti takav i u A selekciji. Tehnički je vrhunski, pregled igre također ima. Lijevom nogom može odigrati sve što zamisli, a jako puno toga vidi. S tom sposobnošću može jako utjecati na igru u zadnjoj trećini, na zadnji pas. Vjerujem da ćemo ga još puno gledati u dresu reprezentacije - nahvalio je veznjaka Salzburga izbornik.

Riječ je dobio i sam Sučić. 

- Sjajan osjećaj je biti prvi put s U-21 selekcijom. Hrvatska ili Austrija? Kod mene nikad nije bilo dvojbe, uvijek sam želio igrati za Hrvatsku. Austrija je pritiskala non-stop, ali nisu imali šanse! - nasmijao se Sučić.

U Salzburgu polako preuzima ključeve veznog reda. Ove sezone odigrao je sedam utakmica i zabio jedan gol.

- Tek sam počeo igrati, želim se ustabiliti do kraja kao prvotimac, a onda ćemo vidjeti što će donijeti budućnost.

A budućnost bi mogla biti lijepa, Sučić je već na pretpozivu Zlatku Daliću...

Najčitaniji članci