Obavijesti

Sport

Komentari 27

Sučić: Gledao sam Modrića kao mali, sanjam da igramo skupa

Sučić: Gledao sam Modrića kao mali, sanjam da igramo skupa

Trudit ću se maksimalno u svakoj utakmici u klubu i reprezentaciji i čekati priliku, vjerujem da ću je i dočekati. Austrijanci nisu imali nikakve šanse da ih odaberem, rekao je mladi veznjak Salzburga

VIDEO

Austrijanci su bili vrlo uporni, pritiskali su, htjeli su da igram za njih, ali oduvijek sam bio jasan po tom pitanju. Moja jedina domovina je Hrvatska i Austrijanci nisu imali nikakve šanse, rekao je Luka Sučić (19).

Ovaj je mjesec, nakon nekoliko akcija koje je morao otkazati, napokon nastupio za hrvatsku U-21 nogometnu reprezentaciju. I predstavio se sjajno, zabio dva gola u pobjedama nad Azerbajdžanom u Velikoj Gorici (2-0) i Finskoj na gostovanju (2-0).

POGLEDAJTE VIDEO: Pobjeda U-21 reprezentacije u Finskoj

Pokretanje videa...

Ljubičić, B. Šutalo i Bišćan nakon Finske 06:33

- Odličan je osjećaj biti dio U-21 reprezentacije, bilo je važno probiti led, već sam u prvoj utakmici zabio, ali ipak je najvažnije da smo odlično startali u novom kvalifikacijskom ciklusu. Ostvarili smo dvije sigurne pobjede, vjerujem da ćemo i u nastavku natjecanja biti jednako uspješni - rekao je veznjak Salzburga za službene stranice Hrvatskoga nogometnog saveza.

Momčad Igora Bišćana sjajno je otvorila kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo, početak puta koji bi ih mogao dovesti i do Olimpijskih igara u Parizu 2024.

- Nova smo momčad, došlo je puno novih igrača i trebalo nam je određeno vrijeme da se prilagodimo jedni na druge. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, klapa je bila sve bolja i to se odrazilo i na naše rezultate protiv Azerbajdžana i Finske. Izbornik Bišćan je odličan trener, sviđa mi se njegov način rada i stil igre kojem teži - kaže Luka.

Dobio je brojne pohvale zbog igara i nije mu uzalud vrijednost na Transfermarktu skočila na 7,5 milijuna eura.

- Drago mi je to čuti, sretan sam što je moj početak u U-21 reprezentaciji bio jako dobar, ali ne smijem stati na tome, nego još više raditi.

Na kojoj se poziciji vidi?

- Iskreno, najbolje se osjećam na poziciji osmice i to poludesno, ali naravno da se mogu prilagoditi i drugim ulogama, ovisno o tome što izbornik bude tražio od mene. Volim doći u završnicu, zabiti gol, u prvi dvije utakmice bilo je odlično, vjerujem da će tako biti i ubuduće.

Desetka mlade vrste nada se skorom pozivu i u A reprezentaciju, pa i nastup sa svojim idolom.

- To je oduvijek bio moj san i nogometni cilj, A reprezentacija je nešto posebno. Trudit ću se maksimalno u svakoj utakmici u klubu i reprezentaciji i čekati svoju priliku, vjerujem da ću je dočekati. Kao mali nisam propuštao utakmice reprezentacije, gledao sam mog idola Luku Modrića. Da, u mladoj reprezentaciji nosim njegovu desetku, ali sanjam jednog dana zaigrati u momčadi s Lukom, to bi bilo fenomenalno - rekao je Sučić.

Možda priliku dobije baš na Svjetskom prvenstvu u Kataru. A Hrvatska zasad ide dobro na kvalifikacijskom putu za Mundijal.

- Gledao sam dvadesetak minuta protiv Slovenije i bio sam oduševljen, igra je bila fenomenalna, ozračje na tribinama fantastično. Ako nastavimo u ovom ritmu, sigurno idemo na Svjetsko prvenstvo u Katar - zaključio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta