Sučić opisao kako su ga huligani napali: Nije mi bilo svejedno | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 25

Sučić za 24sata opisao kako su ga huligani napali: Nije mi bilo svejedno kad su izletjeli...

Sučić za 24sata opisao kako su ga huligani napali: Nije mi bilo svejedno kad su izletjeli...
4

Nakon utakmice ostao sam na dopinškoj kontroli pa je ostatak momčad krernuo autobusom, a jedan trener iz stožera i ja privatnim automobilom. I stali smo na benzinskoj jer sam ogladnio

VIDEO

Dobro je sve, hvala Bogu.

Poruka je to kojom se javio Luka Sučić (19) nakon što su austrijski mediji objavili kako su našeg reprezentativca u Beču napali huligani.

Pokretanje videa...

Hrvatska - Norveška 3-2 (U-21) 04:38

Kako pišu Austrijanci, riječ je o Rapidovim "navijačima", a Luku su napali na benzinskoj postaji nedaleko Beča, nakon što je njihova momčad izgubila od Salzburga 1-0 baš Sučićevim golom. Policija i klub Red Bull Salzburg potvrdili su incident, a bečki Rapid je osudio "bilo kakav i sve vrste napada", javlja agencija APA.

List "Krone" objavio je priču o napadu na 19-godišnjeg Sučića i jednog od članova klupskog stožera koji je bio s njim te dodaje da njih dvojica nisu ozlijeđeni, a da policija traga za nepoznatim počiniteljima, koji su nosili Rapidova obilježja.

- Napadači su udarali automobil i ulijevali tekućinu u njega - izjavila je glasnogovornica policije, dodajući da nitko nije ozlijeđen.

Kada se pojavila policija, napadači su već pobjegli. 

- Apsolutno ne toleriramo i najoštrije osuđujemo bilo kakav napad, posebice na nogometaše, suce ili dužnosnike, ali i na bilo koga drugoga. Nadamo se da su igrač i član stožera dobro i jako nam je žao zbog incidenta - navodi se u priopćenju Rapida, koji ističe da se nada brzom rješenju i informaciji od vlasti.

Prije desetak dana nakon bečkog derbija između Austrije i Rapida izbili su huliganski neredi u kojima su četiri osobe ozlijeđene. 

A Sučić nam je incident ovako opisao:

- Nakon utakmice ostao sam na dopinškoj kontroli pa je ostatak momčadi krenuo autobusom, a jedan trener iz stožera i ja privatnim automobilom. Na benzinsku sam stao nešto pojesti jer sam bio jako gladan. Ali čim sam izišao iz auta, prepoznali su me i krenuli.

Je li došlo do fizičkog sukoba, tučnjave?

- Ne, jer sam odmah sjeo natrag u auto. Lupali su po automobilu, ali, srećom, nisu došli do nas.

Napadača je bilo navodno desetak.

- Jesam li se uplašio? Ha, nisam očekivao da se tako nešto može dogoditi, nije ugodno, nije vam svejedno... Sad čekamo policiju da odradi svoje - zaključio je Sučić.

Salzburg je davno osigurao naslov prvaka Austrije, uvjerljivo je prvi, 14 bodova ispred Sturma, dok je Rapid četvrti s 26 bodova manje od Red Bulla. Osvojio je i Kup, a Luka je ove sezone u svim natjecanjima odigrao 43 utakmice i zabio 11 golova, od čega osam u prvenstvu, dva u Kupu i jedan u Ligi prvaka, Sevilli. Baš je u završnici sezone u velikoj formi jer u travnju i svibnju zabio je sedam golova u osam susreta, među kojima i jedan u finalu Kupa protiv Rieda (3-0).

Zimus je imao problema s korona virusom, zbog čega je išao na detaljne preglede srca. Koji su, srećom, pokazali da je sve u redu.

Ugovor ima do ljeta 2025. godine, ali sjajne igre u Austriji i ulazak u hrvatsku A reprezentaciju donijele su mu i ponude.

Sučić je kod Zlatka Dalića debitirao u remiju sa Slovačkom u Osijeku (2-2) u listopadu, potom je šarao između mlade i A vrste, a sad se našao na Dalićevu popisu i vrlo brzo dolazi na lipanjsko okupljanje, najprije mlade reprezenatacije u završnici kvalifikacija, a potom i A vrste uoči četiri utakmice Lige nacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 25

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner