Obavijesti

Sport

Komentari 44

Sudac zakinuo Everton: Caroll i Suarez za pobjedu Liverpoola

Sudac zakinuo Everton: Caroll i Suarez za pobjedu Liverpoola
7

Nogometašima Liverpoola pripao je 216. Merseyside derbi na Goodison Parku. 'Redsima' je posao olakšao sudac Atkinson koji je pregrubo isključio Rodwella

VIDEO

 Nevjerojatno je kako je vrijeme proletjelo. Kao da je jučer bilo. Nadam se da će opet biti dosta golova. Ali s našom pobjedom, rekao je trener i legenda Liverpoola Kenny Dalglish ususret povratku na Goodison Park nakon 20 godina.

Također u ulozi menadžera King Kenny 1991. nije slavio u FA Cupu u Merseyside derbiju, no ovoga puta dočekao je svoj trenutak.

Za 2-0 pobjedu Liverpoola u 7. kolu Premiershipa pobrinuli su se Luis Suarez i Andy Caroll golovima u 71. i 82. minuti.

No, uvelike im je posao u prvom poluvremenu olakšao glavni sudac Martin Atkinson prestrogo isključivši Jacka Rodwella nakon starta na Suarezu. Dojam je da je igrač Evertona trebao dobiti žuti karton.

Nakon te 23. minute igralo se samo prema golu Evertona koji u 9. minuti preko Cahilla umalo matirao Reinu.

Na izdahu poluvremena Jagielka je srušio Suareza u kaznenom prostoru, a Kuyt je pucao s bijele točke i promašio. Točnije, Tim Howard je sjajno pročitao njegov udarac i odbio u korner. U posljednjim sekundama prvog dijela prečku je zatresao Charlie Adam.

U nastavku Everton nije mogao te je Howard u razmaku od 11 minuta morao dvaput vaditi loptu iz mreže. Caroll je zabio u 71. minuti iz voleja nakon ubačaja s lijeve strane, a za potpuni potop domaćina pobrinuo se Suarez iskoristivši pomutnju u obrani plavih.

Nakon pola godine pauze zbog ozljede na teren se vratio kapetan Liverpoola Steven Gerrard koji je zamijenio Adama u 67. minuti.

Liverpoolu je to 17. pobjeda u 39. međusobnom ogledu u Premiershipu. Everton je ostao na devet pobjeda, a 13 susreta završilo je remijem.

Nastavio se i crni trend s isključenjima. Rodwell se pobrinuo za 20. crveni karton u 39. Merseysideu, a Everton prednjači po broju isključenja s 13 crvenih kartona.

8. kolo Premiershipa

Everton - Liverpool 0-2 (Carlol 71, Suarez 82)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku