Obavijesti

Sport

Komentari 17

Sudačka analiza: Igrač Osijeka opravdano dobio crveni, VAR ispravljao greške suca u Rijeci

Sudačka analiza: Igrač Osijeka opravdano dobio crveni, VAR ispravljao greške suca u Rijeci

Izdana druga isključujuća opomena igraču Osijeka ispravna je interpretacija PNI-e (Pravilo XII). Zakašnjeli start braniča Osijeka s leđa na nogu suparnika smatra se jasno nesmotrenim I preoštrim, piše u priopćenju HNS-a

VIDEO

Još samo dva kola ostala su do kraja neizvjesne i nikad zanimljivije sezone HNL-a. Od četiri kluba, dva su još u utrci za naslov prvaka. Hajduk je sam sebi nadu produžio velikom pobjedom protiv Rijeke (3-0), dok je Dinamo na Maksimiru srušio Osijek istim rezultatom, izbacio Nenada Bjelicu iz utrke za naslov i praktički stavio jednu ruku na trofej. Koji je tako blizu, a tako daleko. Za potvrdu naslova potrebna im je pobjeda protiv Šibenika u sljedećem kolu. 

Pokretanje videa...

Navijači Hajduka na Rujevici VIDEO

Kada dan nakon utakmice pričamo o sjajnom Marku Livaji i Bruni Petkoviću koji je odigrao maestralno, to znači kako su suci odradili dobar posao u dva derbija. Ipak, uz veliku pomoć VAR-a, pogotovo u derbiju na Rujevici.  To pokazuje i sudačka analiza koju je HNS objavio za 34. kolo. 

Prenosimo ju u cijelosti:

Sudačka analiza 34. kola HT Prve lige

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - SLAVEN BELUPO

Glavni sudac: Dario Kulušić. Pomoćni suci: Goran Perica i Željko Bučar. VAR sudac: Duje Strukan.

49. minuta: Neispravna procjena suca utakmice “prekršaj kažnjive igre rukom“ u interpretaciji pravila XIV. Razmatranjima PNI-e KNS HNS-a odluku suca utakmice smatra “jasnom i očitom pogreškom“, a intervenciju VAR suca, koja je u predmetnom incidentu izostala, obaveznom.

RIJEKA - HAJDUK

Glavni sudac: Dario Bel. Pomoćni suci: Goran Pataki i Kruno Šarić. VAR sudac: Fran Jović.

13. minuta: Neispravna procjena suca utakmice “nema prekršaja kažnjive igre rukom“ u interpretaciji pravila XIV. Nakon ispravne intervencije VAR suca, sudac utakmice, slijedom razmatranja PNI-e, opravdano je promijenio prethodnu odluku i dosudio kazneni udarac.

55. minuta: Izazov na središtu terena za igru, koji sudac nije mogao vidjeti, smatra se propuštenim incidentom. Neispravna informacija jednog ili više članova sudačkog tima u terenu za igru inicira neispravnu odluku izdavanja opomene. Udarac rukom suparnika u lice koji je počinio igrač Rijeke razmatranjem PNI-e smatra se nasilnim ponašanjem i obavezno disciplinski kažnjivim isključenjem. VAR sudac, slijedom smjernica PNI-e, utvrdio je jasnu i očitu pogrešku sudaca u terenu za igru te opravdano intervenirao. Nakon OFR pregleda snimke sudac poništava izdatu opomenu i ispravno isključuje igrača iz igre.

Dinamo pobijedio Osijek i došao na korak do naslova

DINAMO - OSIJEK

Glavni sudac: Igor Pajač. Pomoćni suci: Bojan Zobenica i Jerko Crnčić. VAR sudac: Ivan Bebek.

44. minuta: Izdana druga isključujuća opomena igraču Osijeka ispravna je interpretacija PNI-e (Pravilo XII). Zakašnjeli start braniča Osijeka s leđa na nogu suparnika smatra se jasno nesmotrenim, preoštrim i obavezno kažnjivom disciplinskom mjerom.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika