Obavijesti

Sport

Komentari 113

Sudačka komisija: 'Strukan je pogriješio u Velikoj Gorici!' O Rudešovim prozivkama ni riječi

Sudačka komisija: 'Strukan je pogriješio u Velikoj Gorici!' O Rudešovim prozivkama ni riječi

Prvotno je igrač Osijeka počinio prekršaj guranja, a nakon toga igrač nad kojim je počinjen prekršaj nedozvoljeno igra loptu rukom, kažu u komisiji koja je kritizirala i Zebeca zbog nedosuđenog crvenog kartona Istri

VIDEO

Nakon što su u sudačkoj komisiji HNS-a odlučili potpuno ignorirati sporne situacije iz pretprošlog kola, među kojima je bio i poništeni gol Osijeka protiv Istre zbog zvižduka iz publike, mogući penal za Lokomotivu protiv Dinama zbog starta Theophilea i poništeni penal na intervenciju VAR sobe na Vidoviću, analizirali su 14. kolo odigrano prošli vikend.

Pokretanje videa...

sažetak gorica osijek 01:56

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Izdvojili su u komisiji tri situacije, dok su moguće penale za Rudeš na gostovanju kod Hajduka, zbog čega su se iz zagrebačkog prvoligaša žalili, zaobišli.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli NK Rudeš (@nkrudes)

Najviše se pričalo o suđenju Duje Strukana na utakmici Gorice i Osijeka (3-0) u kojoj su gosti dvaput tražili penal, a jedan im je gol i poništen zbog zaleđa.

Munksgaard nije skrivio penal na Mierezu u 17. minuti iako ga je udario po nozi jer je prvo udario loptu, pojašnjavaju.

"Ispravna procjena suca utakmice u terenu, ali i nakon pregleda OFR snimke izazova. Incident u kojem branič Gorice jasno igra loptom, a nakon toga posljedično dolazi u kontakt sa suparnikom nije prekršaj PNI-e dostatan za dosuđivanje kaznenog udarca, stoji u priopćenju objavljenom na stranicama HNS-a.

POGLEDAJTE SPORNU SITUACIJU OD 2:00

Pršir je igrao rukom u 59. minuti nakon duela s Lovrićem u šesnaestercu Gorice, a Strukan je nakon svega sudio aut i pogriješio, kažu u komisiji. Trebao je odmah zaustaviti igru i nakon pregleda VAR snimke dosuditi prekršaj za domaćina.

"Sudac utakmice neispravno je interpretirao incident unutar kaznenog prostora Gorice te, sukladno PNI-e, propustio zaustaviti igru. Prvotno je igrač Osijeka počinio prekršaj guranja, a nakon toga igrač nad kojim je počinjen prekršaj nedozvoljeno igra loptu rukom. Uzimajući u obzir razmatranja PNI-e, VAR protokol i suspektnost incidenta KNS HNS-a očekuje obaveznu VAR intervenciju, OFR pregled oba incidenta te ispravnu interpretaciju suca utakmice nakon pregleda snimke, nastavak igre izravnim slobodnim udarcem za obrambenu momčad", priopćili su.

POGLEDAJTE SPORNU SITUACIJU OD 5:15

Mario Zebec vratio se suđenju nakon dva mjeseca pauze i utakmice Osijek - Dinamo (2-3). Sudio je dvoboj Istre i Slaven Belupa koji je završio pobjedom domaćina 2-0. I pogriješio, kažu u komisiji. Ante Majstorović otvorenim je đonom startao na potkoljenicu Mateja Šakote i dobio žuti karton, a na poziv Ivana Bebeka iz VAR sobe crveni.

POGLEDAJTE SPORNU SITUACIJU OD 2:30

- Incident u kojem igrač Istre 1961 otvorenim đonom starta na suparnika KNS HNS-a smatra prekršajem “grube igre” i jasnim ugrožavanjem sigurnosti suparnika, sukladno smjernicama PNI-e. Dobro pozicionirani sudac u terenu nije prepoznao ozbiljnost prekršaja te je opravdanom VAR intervencijom pozvan na OFR. Nakon pregleda snimke sudac utakmice ispravno je promijenio inicijalno donesenu odluku opomene i isključio igrača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo
KLJUČNA UTAKMICA SEZONE

Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo

Ovog je vikenda na rasporedu HNL derbi sezone između Rijeke i Dinama na Rujevici. Tko slavi, napravit će veliki korak prema tituli