Obavijesti

Sport

Komentari 235

Messi je napokon zabio Čechu, Barcelona na uzvrat nosi 2-0

Messi je napokon zabio Čechu, Barcelona na uzvrat nosi 2-0
5

Barcelona je pobijedila Arsenal u Londonu 2-0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Oba gola postigao je Lionel Messi i tako prekinuo post koji je imao protiv Petra Čecha

VIDEO

Deset sati i 11 minuta trebalo je Lionelu Messiju da zabije gol Petru Čechu. Argentinac je vratio sve dugove postigavši oba gola u pobjedi Barcelone protiv Arsenala 2-0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na Emiratesu.

Wengerova momčad dobro je izgledala u prvom poluvremenu, nije dozvoljavala Kataloncima da razvije svoju poznatu igru i konstantno pritišće. Štoviše, najbolju šansu u prvih 45 minuta imao je upravo domaćin. Oxlade-Chamberlain pucao je s pet-šest metara nakon što ga je Dani Alves nehotice poslužio, ali Englez je pogodio Ter Stegena.

No Barça je u nastavku ipak bila nezadrživa. Čech je u 49. minuti skinuo "zicer" Neymaru, pritisak oko domaćeg gola bio je sve žešći, a onda je bljesnulo na drugoj strani. Da je Olivier Giroud zabio veliku šansu u 60. minuti za "topnike", moglo je sve drugačije završiti. Ali Ter Stegen se iskazao sjajnom intervencijom.

Bio je to znak za uzbunu za Messija i društvo. U 71. minuti napokon su gosti slomili otpor Arsenala. Suárez i Neymar kombinirali su po lijevoj strani, loptu je potom dobio Leo, a ostalo je povijest... Osam minuta potom Suárez je pogodio stativu, drugi gol u mreži Arsenala visio je u zraku...

Mathieu Flamini ušao je u igru u 83. minuti i nakon samo 47 sekundi skrivio penal. Neoprezno je opalio Messija po nogama, a Argentinac je bio precizan s bijele točke. Mogao je Čech do kraja primiti i treći gol kad je Neymar ostao sam na drugoj stativi, ali iskazao se novom odličnom obranom.

Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta u redovima pobjedničke momčadi, baš kao i cijela prva postava njegove momčadi. Luis Enrique, naime, nije napravio nijednu izmjenu cijelu utakmicuj.

Barcelona je s dva gola prednosti na dobrom putu da još jednom izbaci Arsenal u nokaut-fazi Lige prvaka, dok Englezima na Camp Nouu 16. ožujka praktički igra samo - teorija.

Kronologija:
Arsenal - Barcelona 0-2
Juventus - Bayern 2-2


Prijenos se ne osvježava automatski.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

90+3' Kraj. Barcelona je pobijedila Arsenal golovima Lionela Messija u nastavku i rasterećena čeka uzvratnu utakmicu na Camp Nouu 16. ožujka. Juventus i Bayern odigrali su 2-2, bit će vrlo zanimljivo u uzvratu.

90+1' Čech skida zicer Neymaru! Mogao je Arsenal pretrpjeti katastrofu.

85' Pique ruši Welbecka i dobiva žuti karton. Neće ga biti u uzvratu na Camp Nouu.

83' Penal za Barcelonu! Tek što je ušao, Flamini je pokosio Messija u šesnaestercu. Argentinac je siguran s bijele točke, Barcelona vodi 2-0 u Londonu.

79' Kakva šansa za Suáreza! Mogao je Urugvajac možda i riješiti pitanje prolaska u četvrtfinale. Dobio je sjajnu loptu od Neymara i bio sam kao duh na drugoj stativi, no pogodio je stativu.

76' GOL! Juve se vratio u igru! Mandžo je proigrao Moratu, on vratio u sredinu do Sturara koji poravnava protiv Bayerna na 2-2!

71' GOL! Barcelona vodi u Londonu! Suárez za Neymara, Brazilac za Messija koji je dugo vagao, a onda ipak probio Čecha. Prvi je to gol koji je zabio češkom golmanu.

68' Mandžukić je umalo upisao i drugu asistenciju! Povukao je kontru po lijevoj strani i sjajno uposlio Cuadrada, ali Neuer je skinuo Kolumbijčev šut!

66' Suárez je pucao s ruba peterca iz teškog kuta, tražio je suprotni kut, ali nije pogodio okvir.

65' Zakrvilo je između Mandžukića i Lewandowskog. Sasuli su uvrede jedan drugom u lice, ali prošli bez kazne.

63' GOL! Paulo Dybala na asistenciju Marija Mandžukića smanjuje zaostatak Juventusa protiv Bayerna.

55' GOL! Bayern vodi 2-0 u Torinu! Arjen Robben povisio je vodstvo Bavaraca sjajnim udarcem s 12-13 metara i stavio Juventus u vrlo tešku situaciju.

54' Stišće Barcelona i dalje, plete mrežu oko Arsenalova šesnaesterca.

49' Čech spašava Arsenal! Neymar se našao u sjajnoj prilici nakon što ga je Iniesta proigrao, ali Čech je pročitao Brazilčevu namjeru.

46' Kreće drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena. Arsenal drži Barcelonu na nuli, Bayern je poveo kod Juventusa.

45' Suárez promašuje dobru šansu u finišu prvog dijela. Ubacio je Dani Alves, a Urugvajac glavom nije uspio naciljati okvir Čechova gola.

43' GOL! Bayern vodi u Torinu! Thomas Müller zabio je nakon odbijene lopte u šesnaestercu.

41' Rakitić je oklijevao s udarcem, blokiran mu je udarac u korner.

37' Messi je imao slobodan udarac s 20-ak metara, pucao je prizemno pa je lopta zapela u živom zidu. Zasad se Arsenal čini boljim protivnikom.

22' Velika šansa za Arsenal! Dani Alves od bloka je dao loptu na 5-6 metara od gola Oxladeu-Chamberlaineu, no Englez se nije najbolje snašao, pucao je ravno u Ter Stegena. Bila je to prva prava šansa na utakmici.

Fantastična koreografija dočekala je nogometaše Arsenala i Barcelone na Emiratesu.

6' Nacho Monreal je požutio zbog faula na Rakitiću.

1' Počele su utakmice u Londonu i Torinu.

Sastavi:

Arsenal (4-2-3-1): Čech - Bellerín, Mertesacker (kap.), Koscielny, Monreal - Ramsey, Coquelin - Oxlade-Chamberlain, Özil, Sánchez - Giroud

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba - Rakitić, Busquets, Iniesta (kap.) - Messi, Suárez, Neymar

Juventus (4-4-2): Buffon (kap.) - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra - Cuadrado, Khedira, Marchisio, Pogba - Mandžukić, Dybala

Bayern (4-3-3): Neuer - Lahm (kap.), Kimmich, Alaba, Bernat - Müller, Vidal, Thiago - Robben, Lewandowski, Douglas

Večerašnji program osmine finala Lige prvaka mogli bismo prozvati finalima prije finala. Branitelj naslova Barcelona gostuje kod Arsenala u reprizi finala 2006., dok se u Torinu sudaraju vodeće momčadi Serie A i Bundeslige, Juventus i Bayern. Zbivanja s Emiratesa i Juventus Arene pratite na našem portalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 235
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku