Obavijesti

Sport

Komentari 8

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba

VIDEO

Davor Šuker (56) ne miruje nakon što je lani napustio nogometne vode odlaskom iz Uefina izvršnog odbora. Prošlo ljeto otvorio je s poslovnim partnerom hrvatski restoran u Las Vegasu, a ovih dana boravi u Bosni i Hercegovini, gdje je obišao Livno, očev rodni kraj. Nogometni klub Troglav 1918 o tome je izvijestio na društvenim mrežama.

Šuker je, kako pišu, posjetio tamošnji stadion Zgona, obišao radove na rekonstrukciji svlačionica i krova i iskazao zadovoljstvo zbog ulaganja u infrastrukturu, posebno zbog velikog broja djece u omladinskoj školi, njih više od 350 s kojima radi deset licenciranih trenera.

"Mnogo nam znači podrška jednog od najboljih napadača hrvatske nogometne reprezentacije", piše Troglav o posjeti Zlatne kopačke sa Svjetskog prvenstva 1998. u Francuskoj i najboljem strijelcu u povijesti "vatrenih" s 45 golova, koji je nestao iz javnosti nakon odlaska s pozicije predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Davorov otac Tomislav Šuker porijeklom je iz livanjskog sela Lištane. I sam je bio sportaš, 1960-ih je više puta osvajao naslove prvaka bivše države u bacanju kugle, ali i Balkana 1966. bacivši hitac od 18,4 metra. Otkrili su ga u Osijeku, ponudili mu stipendiju i tako se preselio u grad na Dravi gdje se dvije godine poslije na samu Novu godinu 1968. rodio Davor. On se često vraćao u Livno i igrao nogomet s Ivanom Rimcem, dioničarom Hajduka.

Zagreb: Poznati na nogometnoj utakmici između Rudeša i Osijeka

- Družili smo se kao djeca svako ljeto. Iako je bio mlađi, uvijek je htio igrati nogomet i balote s dječacima iz moje generacije - rekao je Rimac jednom prilikom.

Livno, gradić od 10.000 stanovnika, hrvatskoj je reprezentaciji dalo, između ostalih, i aktualnog izbornika Zlatka Dalića, bivšega izbornika i kapetana Niku Kovača i brata mu Roberta, rukometaše Domagoja DuvnjakaZvonimira Bilića...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti