Obavijesti

Sport

Komentari 28

Sukob u Dortmundu: Srbin je napao Hrvata, klub ga smijenio!

Sukob u Dortmundu: Srbin je napao Hrvata, klub ga smijenio!

Slaven Stanić, sportski koordinator Borussije Dortmund porijeklom iz Srbije, navodno je verbalno napao trenera Edina Terzića koji ima hrvatsko porijeklo. Klub je na kraju smijenio Stanića

VIDEO

Uloga trenera u Borussiji Dortmund nije baš zahvalna. Uz to što se očekuju trofeji, morate razvijati mlade igrače od čijih odšteta klub i živi. Edin Terzić prošle sezone nesretno je ostao bez naslova prvaka u posljednjem kolu pa se opet susreo s egzodusom najboljih igrača. I idemo opet ispočetka. 

Bila je to još jedna sezona bez trofeja, ali čelnici kluba zadovoljni su radom trenera porijeklom iz Hrvatske koji živi za Dortmund. Njegov status nikada nije bio upitan, no neki su bili protiv njega. Točnije, jedan suradnik sa sličnog govornog područja. 

Srbin izvrijeđao trenera hrvatskog porijekla

Champions League - Group F - Borussia Dortmund v Newcastle United

Kako piše Bild, njemački velikan smijenio je sportskog koordinatora Slavena Stanića. Riječ je o Srbinu koji je surađivao sa sportskim direktorom Sebastianom Kehlom, a s Terzićem se navodno sukobio u listopadu poslije utakmice Borussije i Milana (0-0). Nije bio zadovoljan viđenim pa je, navodno, izvrijeđao hrvatskog trenera.

Čelnici su stali na Terzićevu stranu i smijenili Stanića. Iako je generalni direktor Hans-Joachim Watzke izjavio kako nije bilo sukoba i da su se rastali u prijateljskom tonu, Stanićeva izjava po odlasku dala je tragove da se nešto ipak događalo. 

Bundesliga - Borussia Dortmund v Bayern Munich

- Od prvog dana, moj cilj bio je iskoristiti vještine i znanje na profitabilan načni za Borussiju Dortmund. Nakon nedavnih događaja, nisam više sto posto uvjeren da još uvijek mogu pružiti dodanu vrijednost. Meni su vrijedni integritet, poštovanje i povjerenje - rekao je nogometni djelatnik iz Srbije. 

Novinari su i Terzića priupitali o sukobu.

- Edine, prema informacijama kojima raspolažemo, plan je da se klub uskoro rastane od Slavena Stanića. Što nam možete reći o incidentu? Rečeno je da je došlo do jednog ili dva incidenta između vas. Kakav je stvarno odnos - upitao ga je novinar Bilda, no glasnogovornik Borussije Sven Westerschulze nije mu dopustio da odgovori. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger