Obavijesti

Sport

Komentari 1

Sumo legenda razbila lubanju mlađem borcu zbog mobitela

Sumo legenda razbila lubanju mlađem borcu zbog mobitela
4

Harumafuji je Takanoiwu prvo izudarao dlanovima, potom šakama, a zatim je uzeo daljinski od karaoka, kojim je dokrajčio mlađeg borca, nanijevši mu teške ozlijede

VIDEO

Sumo hrvanje u Japanu u velikoj je krizi posljednjih godina. Od četiri aktivna borca sa statusom yokozune trojica su iz Mongolije.

Tek u siječnju ove godine jedan Japanac postao je yokozuna, prvi nakon čak 19 godina. Dok gledanost samih borbi pada, ono što se događa izvan dvorana navijače je vratilo uz televizore.

Legendarni yokozuna Harumafuji (33) objavio je kraj karijere, no to je učinio samo zato što će vjerojatno završiti u zatvoru.

Tijekom večernjeg izlaska Mongolac je brutalno pretukao mlađeg sumo borca i sunarodnjaka Takanoiwu (27). Prvo ga je izudarao dlanovima, potom šakama, a zatim je uzeo daljinski od karaoka, kojim mu je razbio lubanju.

Mongolian-born grand sumo champion Yokozuna Harumafuji is escorted by police officers upon his arrival at Haneda airport in Tokyo

Harumafuji je pobjesnio nakon što mu je Takanoiwa prčkao po mobitelu. Incident se dogodio krajem listopada, no istraga još traje.

Zbog potresa mozga te drugih ozljeda, Takanoiwa je propustio posljednji turnir, no pitanje je hoće li se uopće više vratiti.

- Moja dužnost kao starijeg borca je biti ispravan i upozoriti mlađeg hrvača kada im nedostaje pristojnosti. Međutim, sve je otišlo predaleko. Samo želim dodati da moje ponašanje nije uzrokovano opijanjem - rekao je Harumafuji.

Nasilje i nije baš tako rijetka pojava kod sumo hrvača. Prije 10 godina 17-godišnji Takashi Sato preminuo je na treningu, a istraga je otkrila da ga je ubio trener bocom od piva i bejzbolskom palicom.

Mongolski yokozuna Asashoryu često je 'izletirao' drugom stranom zakona. I on se povukao nakon optužbi za tučnjave u pijanom stanju.

FILE PHOTO : Mongolian-born grand sumo champion Yokozuna Harumafuji performs the New Year
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače