Sumo legenda razbila lubanju mlađem borcu zbog mobitela | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Sumo legenda razbila lubanju mlađem borcu zbog mobitela

Harumafuji je Takanoiwu prvo izudarao dlanovima, potom šakama, a zatim je uzeo daljinski od karaoka, kojim je dokrajčio mlađeg borca, nanijevši mu teške ozlijede

People walk past a street monitor showing Sumo grand champion Harumafuji (L) and junior wrestler Takanoiwa in Tokyo
Foto: Toru Hanai/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1 komentara

Sumo hrvanje u Japanu u velikoj je krizi posljednjih godina. Od četiri aktivna borca sa statusom yokozune trojica su iz Mongolije.

Tek u siječnju ove godine jedan Japanac postao je yokozuna, prvi nakon čak 19 godina. Dok gledanost samih borbi pada, ono što se događa izvan dvorana navijače je vratilo uz televizore.

Legendarni yokozuna Harumafuji (33) objavio je kraj karijere, no to je učinio samo zato što će vjerojatno završiti u zatvoru.

Tijekom večernjeg izlaska Mongolac je brutalno pretukao mlađeg sumo borca i sunarodnjaka Takanoiwu (27). Prvo ga je izudarao dlanovima, potom šakama, a zatim je uzeo daljinski od karaoka, kojim mu je razbio lubanju.

Mongolian-born grand sumo champion Yokozuna Harumafuji is escorted by police officers upon his arrival at Haneda airport in Tokyo | Autor: KYODO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: KYODO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Harumafuji je pobjesnio nakon što mu je Takanoiwa prčkao po mobitelu. Incident se dogodio krajem listopada, no istraga još traje.

Zbog potresa mozga te drugih ozljeda, Takanoiwa je propustio posljednji turnir, no pitanje je hoće li se uopće više vratiti.

- Moja dužnost kao starijeg borca je biti ispravan i upozoriti mlađeg hrvača kada im nedostaje pristojnosti. Međutim, sve je otišlo predaleko. Samo želim dodati da moje ponašanje nije uzrokovano opijanjem - rekao je Harumafuji.

Nasilje i nije baš tako rijetka pojava kod sumo hrvača. Prije 10 godina 17-godišnji Takashi Sato preminuo je na treningu, a istraga je otkrila da ga je ubio trener bocom od piva i bejzbolskom palicom.

Mongolski yokozuna Asashoryu često je 'izletirao' drugom stranom zakona. I on se povukao nakon optužbi za tučnjave u pijanom stanju.

FILE PHOTO : Mongolian-born grand sumo champion Yokozuna Harumafuji performs the New Year's ring-entering rite at the annual celebration for the New Year at Meiji Shrine in Tokyo | Autor: ISSEI KATO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: ISSEI KATO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Naši partneri pišu
Message