Sport

Komentari 1

Super G: Zrnčić-Dim uzeo pet bodova, Ivica Kostelić tek 45.

Super G: Zrnčić-Dim uzeo pet bodova, Ivica Kostelić tek 45.

Prve je svoje bodove u Svjetskom kupu skijaša ove sezone osvojio Natko Zrnčić-Dim na superveleslalomu u talijanskoj Val Gardeni. Ivici Kosteliću to nije pošlo za rukom

Najbolji hrvatski, a prošle sezone i svjetski skijaš, nije osvojio nijedan bod niti u trećoj superveleslalomskoj utrci sezone. Čak štoviše, plasmanom na 45. mjesto ostvario je najlošiji ovosezonski rezultat u disciplini. Startao je u utrku 17. po redu, a na kraju je za pobjednikom zaostao 2.18. sekundi.

Bolji je rezultat zato polučio Natko Zrnčić-Dim došavši do prvih ovosezonskih bodova u Svjetskom kupu. Završio je na kraju na djelidbi 26. mjesta zajedno sa Slovencem Gašperom Markičem zaostavši za pobjednikom okruglu sekundu i po.

Val Gardena je njegova sretna staza, s obzirom da je jedine superveleslalomske bodove dosad u karijeri ostvario baš u talijanskom zimovalištu prije dvije godine, kada je zauzeo 24. mjesto.

Pobjedu je odnio 24-godišnji švicarski skijaš Beat Feuz, koji svakim novim nastupom dokazuje da bi se ove sezone mogao boriti za sam vrh ukupnog poretka. U petoj utrci brzih disciplina ove sezone četvrti se put našao na postolju, te upisao drugu pobjedu u Svjetskom kupu nakon spustaškog trijumfa u Kvitfjellu pri kraju prošle sezone.

U ukupnom poretku približio se vodećem Akselu Lundu Svindalu na samo 24 boda.

Niz stazu se Švicarac spustio sa startnim brojem 26, te je na svim prolazima ostvario najbrža vremena. Na kraju je, stekavši dodatnu prednost u donjem dijelu 2.4 kilometra duge staze, Amerikanca Bode Millera nadmašio za nemalih 30 stotinki sekunde.

Treći je bio Norvežanin Kjetil Jansrud, dok je četvrtoplasirani Svindal za pobjednikom zaostao 69 stotinki.

Na sjajno se peto mjesto sa startnim brojem 54 probio 22-godišnji Austrijanac Max Franz, kojem je 15. mjesto iz Lake Louisea ove sezone dosad bio najbolji superveleslalomski te uopće najbolji rezultat u Svjetskom kupu.

Sutra (subota) ista je staza (Saslong) domaćin spustaškoj utrci.

Svjetski kup skijaša, superveleslalom u Val Gardeni, rezultati:

1. Feuz (Švi) 1:21.51

2. Miller (SAD) +0.30

3. Jansrud (Nor) +0.44

26. Zrnčić-Dim (Hrv) +1.50...

45. Kostelić (Hrv) +2.18...

Ukupni poredak u superveleslalomu:

1. Svindal (Nor) 230 bodova

2. Feuz (Švi) 171

3. Cuche (Švi) 121...

Ukupni poredak Svjetskog kupa:

1. Svindal (Nor) 384

2. Feuz (Švi) 360

3. Ligety (SAD) 309

10. Kostelić (Hrv) 170...

92. Zrnčić-Dim (Hrv) 5...

Najčitaniji članci