Obavijesti

Sport

Komentari 345

Real može žaliti, Barca iz dva udarca zabila dva gola za remi

Real može žaliti, Barca iz dva udarca zabila dva gola za remi
11

Real je u prvoj utakmici španjolskog Superkupa u potpunosti nadigrao nemoćnu Barcelonu. Katalonci mogu biti sretniji s 2-2 jer su golove zabili iz dva bljeska

VIDEO

Superkup je najvažniji 'ljetni' naslov, ali manje je važan od ostalih tokom sezone te nije mjerilo ostatka sezone, rekao je Jose Mourinho uoči novog velikog sraza s Barcelonom u Superkupu nastojeći umanjiti njen značaj.

No, čim je krenuo prvi sučev zvižduk Portugalac je pokazao koliko mu znači uvodni 'El classico'. Frustracije od prošlosezonskih neuspjeha nakupile su se u Mourinhu i igračima koji su večeras jednostavno letjeli terenom protiv nemoćne Barcelone.

Real Madrid i Barcelona odigrali su 2-2 na punom Santiago Bernabeuu, a domaćini mogu najviše žaliti zbog propuštene prilike da domaću publiku počaste pobjedom nad Kataloncima.

Od samog početka osjetila se razlika u uigranosti obje momčadi. Dok su Madridžani 'zagrijali' noge na pripremama, ključni igrači Barcelone su pauzirali što zbog ozljeda, što zbog odmora.

'Los Blancosi' u furioznom startu su došli do vodstva već u 12. minuti. Karim Benzema je asistirao u sredinu s desne strane, a Mesut Özil rutinerski je matirao prizemnom loptom Valdesa. Prvih pola sata Barcelone nije bilo na terenu, a onda se stvorio David Villa koji je imao trenutak genijalnosti.

S lijeve strane kaznenog prostora 'lomio' je braniča, no onda je poslao 'bombu' u suprtono rašlje koje ne bi skinulo ni dva Casillasa. Samo devet minuta kasnije Real je bio na koljenima. Domaćini ni sami nisu bili svjesni što ih je snašlo, a nevidljiva Barcelona iz dva udarca po golu došla je do vodstva 2-1!

Dotad nevidljivi Messi pokazao je djelić svog umijeća prošetavši se kroz Realovu obranu rutinski matiravši Ikera. Santiago Bernabeu je utihnuo. No, ne zadugo.

U nastavku utakmice rezultat je u egal vratio Xabi Alonso koji je na povratnu loptu Benzeme zabio za 2-2, rezultatom kojim može biti zadovoljna Barcelona. 

Katalonci su se zadnjih 20 minuta grčevito branili i valjali po travnjaku, no žele li osvojiti prvi naslov sezone moraju pokazati ono što smo od njih navikli. Uzvrat se igra već u srijedu na Nou Campu.

Utakmica je dala jasnu sliku gdje stoje obje momčadi. Guardiola će imati još posla da dovede momčad na 'radnu temperaturu' dok Mourinho može biti zadovoljan svim segmentima igre, osim rezultatom.

Superkup, 1. utakmica:

Real Madrid - Barcelona 2-2 (Özil 12', Xabi Alonso 53'; David Villa 36', Messi 45')

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 345
VIDEO

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem