Sport

Komentari 10

Supernovac: Dionice Juventusa i Uniteda porasle za 415 mil. eura

Supernovac: Dionice Juventusa i Uniteda porasle za 415 mil. eura

Iako još uvijek nije u potpunosti sigurno da će sama Superliga zaživjeti, vrijednost dionica dva člana porasle su za 18, odnosno 11 posto nakon objave koja je potresla svjetski nogomet

Superligu će financirati JP Morgan banka s Wall Streeta, a klubovi osnivači dobit će basnoslovni iznos od 3,5 milijarde eura kako bi poboljšali infrastrukturu i nadoknadili utjecaj COVID pandemije. A znaju oni što rade, jer će im se taj novac kad-tad vratiti, a već su prvi dan nakon objave porasle cijene dionica Manchester Uniteda i Juventusa.

Dionice 'crvenih vragova' su porasle i vrijednosti kluba na papiru dodale još 240 milijuna eura u jednom danu, dok je Juventus nakon ponedjeljka vrjedniji oko 175 milijuna eura. Kritike stižu sa svih strana, kako ligu pokreće samo novac te da nikoga nije briga za navijače i integritet sporta, ali, s ovakvim prihodima, pa tko misli na navijače?

Međutim, porasle su i dionice klubova koji, bar zasad, nemaju plan zaigrati u spomenutom natjecanju. One dortmundske Borussije skuplje su 8 posto, a Ajaxa 2 posto. Kako je krenulo, čelnici ostalih klubova koji bi trebali nastupati u Superligi zasigurno se nadaju novom rastu cijena i dodatnom bogaćenju.

Jer, para nikad dosta. Romantičari polako odlaze u 'zastaru', stižu neke nove generacije. I tko zna što nas još očekuje...

Najčitaniji članci