Obavijesti

Sport

Komentari 347

Surkis prijeti: Izbacit ćemo sve vaše klubove i reprezentaciju!

Surkis prijeti: Izbacit ćemo sve vaše klubove i reprezentaciju!
4

Član izvršnog odbora Uefe Grigorij Surkis stigao je u zagrebački hotel Hilton gdje je HNS imao skupštinu. 'Poludio' je nakon izjave pomoćnika ministra Petra Skansija...

VIDEO

Hrvatski nogometni savez održao je redovnu skupštinu u zagrebačkom hotelu Hilton. Na skupštinu je stigao i Platinijev izaslanik te član izvršnog odbora Uefe Grigorij Surkis. Burno je bilo na skupštini.

- Uefa je poslala najjače ljude. Svi su tu osim Michela Platinija kako bi se osiguralo da na utakmici protiv Srbije ne bude problema. Bolje ovako, nego da se poslije pitamo zašto se ništa nije poduzimalo - rekao je Zdravko Mamić i dodao:

- Dolazak Grigorija Surkisa je samo potvrda kakav ugled uživamo. Pozivam navijače da ispune sve hrvatske trgove. Nema potrebe paliti atmosferu uoči utakmice protiv Srbije jer ona je ionako već dosta napaljena. 

Stigli smo do kritične točke tako da se priča o izbacivanju reprezentacije Hrvatske iz svih natjecanja, Grigorij Surkis

A Surkis je prenio zabrinjavajuću poruku direktno od svog šefa Michela Platinija.

- Stigli smo do kritične točke jer se govori o udaljavanju vaše reprezentacije iz svih natjecanja. Izvršni odbor Uefe je zabrinut jer su utakmice hrvatskih predstavnika popraćene nasiljem i neredima. Glavni čimbenik nerješavanju problema je odsutnost i odgovornost najviše vladine razine. Ove Platinijeve riječi nisu slučajne i nadam se da će probuditi hrvatska državna tijela te da će ona uzeti inicijativu u svoje ruke. Uefa će vam pomoći u rješavanju svih problema - rekao je Grigorij Surkis.

Surkis poludio na Zorana Milanovića

Grigorij Surkis prenio je Platinijeve riječi što nije dobro sjelo Petru Skansiju, zamjeniku ministra Željka Jovanovića. Skansi je rekao kako je pismo koje je Michel Platini poslao Zoranu Milanoviću diplomatski neprimjereno te mu pročitao pismo Milanovića.

- Hrvatski nogometni savez trebao bi podržati Vladu, a ne prozivati je. Mi smo poslali dopis HNS-u za postupak licenciranje koji se ne poštuje od 2004. godine. HNS pokušava odgovornost prebaciti na Vladu. No sudbina nogometa ne ovisi o Vladi. Pismo Michela Platinija Zoranu Milanoviću smatramo diplomatski neprimjerenim.

Odmah je reagirao Grigorij Surkis. Bio je vidljivo ljut i uzrujan.

- Jako sam iznenađen ovime što sam sad čuo. U situaciji totalnog nereda i vandalizma u hrvatskom nogometu vi smatrate da pismo nije diplomatski u redu?! Ako se neredi nastave, izbacit ćemo sve vaše klubove i reprezentaciju iz svih natjecanja. Bit će to potpuna izolacija hrvatskog nogometa. Duboko sam pogođen ovim što sam čuo. Izjava Zorana Milanovića je potpuno nelogična - rekao je Surkis.

Zdravko Mamić: Gospodine Surkis, sramim se

- Sramim se, gospodine Surkis, što ste u pismu Milanovića dobili ovakav diplomatski odgovor od kojeg se ograđujem. Ne ostavljajte svoju obitelj na cjedilu jer niti jedna vlast nije vječna. Žao mi je što ste doživjeli nerazumijevanje. Shvatite da smo mi od strane najviših hrvatskih dužnosnika kao što su Ivo Josipović i Željko Jovanović proganjani kao u najgora vremena. To vi dobro znate jer ste nešto slično prošli. Nemojte zbog ponašanja pojedinih dužnosnika u Vladi ostaviti hrvatski nogomet na cjedilu.

Surkis: Mogao bih nabrajati vaše igrače do sutra

- Ovdje sam po nalogu Michela Platinija i čestitam vam na ovom skupu. Sjećam se vaše velike reprezentacije i bronce na SP-u 1998. godine. U kvalifikacijama ste dobili moju Ukrajinu. Dobro poznajem vašu povijest - počeo je Grigorij Surkis.

- Zlatko Čajkovski i Branko Zebec igrali su za reprezentaciju Europe 1953. godine. Dražan Jerković i Davor Šuker bili su najbolji strijelci na prvenstvima 1962. i 1998., a Robert Prosinečki i Zvonimir Boban najbolji na juniorskom SP-u 1987. godine. Njihovi nasljednici su Darijo Srna, Mario Mandžukić... Ma, mogao bih nabrajati do sutra. Ćorluka, Rakitić, Kranjčar, Olić... Dobri ste, nije slučajno što ste na gotovo svakom Euru ili SP-u - dodao je član izvršnog odbora Uefe Grigorij Surkis.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 347
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...