Obavijesti

Sport

Komentari 28

Susjedi se nadaju: Renato Sulić zaigrat će za selekciju Mađara?

Susjedi se nadaju: Renato Sulić zaigrat će za selekciju Mađara?
1

Renato Sulić otišao je iz hrvatske reprezentacije nakon Olimpijskih igara u Pekingu 2008.,, a sada ga se povezuje s nastupom za Mađarsku koja treba totalni remont

VIDEO

Mađarska rukometna reprezentacija neslavno je završila nastup na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj izgubivši sve tri utakmice u prvom krugu natjecanja u Varaždinu od Danske, Španjolske i Češke.

Tamošnji mediji raspisali su se o tome kako je reprezentacija dotaknula samo dno i priželjkuju velike promjene u kadru uoči kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo iduće godine, u kojma će igrati protiv Slovenije.

Među novim licima koji bi mogli zaigrati u selekciji naših susjeda je i Renato Sulić (38), pivot hrvatske zlatne generacije koja je osvojila Svjetsko prvenstvo u Portugalu 2003. godine. Riječanin je 2016. dobio mađarsko državljanstvo jer već devet godina igra za Veszpŕem, a od iduće sezone nastupat će za Wisłu Płock.

Naturalizirani igrači ne bi bili novost za Mađare, dres reprezentacije već su nosili Kubanac Carlos Pérez, Srbi Nikola Eklemović i Milorad Krivokapić te Iranac Iman Jamali. Ipak, pitanje je koliko će Sulić biti otvoren za nastup za drugu reprezentaciju u zenitu karijere, nakon što je već odbio povratak u "kauboje" pod vodstvom Željka Babića.

Susjedi zazivaju i povratak Lászla Nagya, koji se oprostio nakon lanjskog Svjetskog prvenstva, te dolazak Momira Ilića, koji je igrao za reprezentaciju Srbije prije više od tri godine i smije promijeniti nacionalni dres.

- Moramo igrati na Svjetskom prvenstvu pod svaku cijenu - poentirao je András Novák, generalni tajnik Mađarskoga rukometnog saveza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići