Obavijesti

Sport

Komentari 1

Susret kandidata za medalju: Hrvatska U-18 protiv Turske

Susret kandidata za medalju: Hrvatska U-18 protiv Turske
1

Hrvatska je demonstrirala silu protiv Ukrajine dok se Turska itekako mučila protiv Engleza. Danas nas ipak čeka iznimno neizvjestan susret dva kandidata za medalju

VIDEO

Hrvatska je od prve utakmice na turniru odlučila pokazati zašto u ovoj generaciji brani zlato s posljednjeg Europskog prvenstva. Vrhunska predstava protiv Ukrajinaca pokazatelj je kako će igrati Nazorova reprezentacija i zasada to izgleda jako dobro. 

Odlična obrana odradila je najveći dio posla, a Hrvatska je prema očekivanjima jako dobro trčala "u leđa" Ukrajincima. No najveća prevaga bili su skokovi gdje je ostvarena najveća dominacija (58-33) i baš će igra pod košem biti veliko oružje Hrvatske u daljnjem tijeku natjecanja.

Važno je naglasiti nešto što se rijetko viđa u mlađim selekcijama hrvatske reprezentacije, a to je činjenica da je izbornik Nazor koristio svih 12 igrača i da nitko nije na parketu proveo više od 25 minuta. Pokazatelj je to da ova momčad ima širinu, ali i ono što je puno važnije, da se čuva snaga za ključne susrete. 

Momčad predvode kreativci Marinelli i Mazalin koji individualnom kvalitetom rade prevagu, dok to onda materijaliziraju Žganec i Arapović pod košem. Igra koja ima glavu i rep, a jedan od razloga je svakako i činjenica da dobar dio ovih igrača ima prvoligaške minute iza sebe, a ponajprije se to vidi kod Marinellija.

I dok je zagrijavanje protiv Ukrajine dobro došlo, danas Hrvatsku čeka pravi protivnik. Turska je u ovom uzrastu sjajna. Njihovi stručnjaci redom ističu da dugo nisu imali toliko talenta u jednoj generaciji i današnji susret sigurno će odlučiti o prvom mjestu u skupini.

Iako su se čak tri četvrtine mučili s katastrofalnim šutom i žilavim Englezima, Turci su u konačnici serijom 18:0 u posljednjih sedam minuta složili preokret i uzeli važnu pobjedu na otvaranju turnira. Predvodio ih je prema očekivanjima playmakerski dvojac Sipahi-Ozmizrak, dok su jako dobre utakmice imali i Birsen s 13+14, odnosno Kanter koji je imao čak 8 ofenzivnih skokova. 

Ukupno je Turska imala čak 53 skoka, od čega 25 napadačkih. To je vrlo slično statistici Hrvatske iz utakmice s Ukrajinom i lako je zaključiti da će baš bitka za skok presuditi ovaj susret.

Ove dvije momčadi sastale su se u pripremama na turniru u Italiji gdje je Turska slavila sa 71:70. U tom susretu je naravno bilo i igre "skrivača" za  današnji ogled jer je tada minutaža bila dana igračima koji inače manje igraju. 

Međutim ono što je izvjesno jest da nas i danas čeka jednako tvrda utakmica u kojoj bi se lako moglo dogoditi da susret odluči zadnja lopta. Ove dvije momčadi s pravom pucaju na medalju na ovom turniru što su i pokazale u uvodnim susretima i ovo bi trebala biti poslastica dana u Latviji.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Košarka, Euro U-18, skupina D:

Hrvatska - Turska (19.45)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"