Obavijesti

Sport

Komentari 7

Suvlasnik Boston Celticsa kupio 55 posto Pašalićeve Atalante

Suvlasnik Boston Celticsa kupio 55 posto Pašalićeve Atalante

Atalanta i Boston Celtics dijele zajedničke sportske vrijednosti, timski rad i izvanredan odnos s navijačima i zajednicom, rekao je Stephen Pagliuca, suvlasnik Boston Celticsa, te predsjednik Bain Capitala

VIDEO

Skupina investitora na čelu sa suvlasnikom Boston Celticsa Stephenom Pagliucom, postigla je dogovor o kupnji 55 posto udjela u vlasništvu talijanskog nogometnog kluba Atalanta, objavio je klub iz Bergama.

football Europa League match - Atalanta BC vs Olympiakos

U priopćenju se navodi kako će dosadašnji vlasnici kluba obitelj Percassi zadržati 45 posto udjela u "La Dei", holding tvrtki koja ima oko 86 posto  Atalante.

- Obitelj Percassi ostat će najveći pojedinačni dioničar, a upravljanje će odražavati ravnopravno partnerstvo. Antonio i Luca Percassi zadržat će svoje uloge predsjednika i izvršnog direktora Kluba, dok će Stephen Pagliuca biti imenovan supredsjednikom kluba - poručili su iz kluba.

- Moja obitelj i ja iskoristili smo ovu priliku za partnerstvo s grupom koja dijeli našu viziju za nastavak rasta i uspjeha našeg tima. Atalanta, u čijim sam redovima igrao 60-ih, jest i ostat će u mom srcu kao što je i u srcu tisuća navijača koji je podržavaju. Čekaju nas veliki izazovi i uvjeren sam da će partnerstvo s tako visokim ulagačima ubrzati naš put rasta - poručio je Antonio Percassi.

Atalanta v Cagliari - Serie A - Gewiss Stadium

- Atalanta i Boston Celtics dijele zajedničke sportske vrijednosti, timski rad i izvanredan odnos s navijačima i zajednicom. Vjerujemo da je obitelj Percassi izgradila vrlo čvrste temelje na kojima će zajedno raditi na jačanju brenda na globalnoj razini, s ciljem poticanja daljnje diverzifikacije i rasta prihoda, omogućujući klubu da postane sve konkurentniji na talijanskoj i međunarodnoj sceni - dodao je Stephen Pagliuca, suvlasnik Boston Celticsa, te predsjednik Bain Capitala, jednog od vodećih svjetskih investicijskih fondova.

Atalanta je osnovana 1907. godine, do sada nikada nije bila talijanski prvak, dok je u Kupu slavila 1963.

Momčad iz Bergama, u čijim redovima igra hrvatski reprezentativac Mario Pašalić, trenutačno se nalazi na petom mjestu Serie A.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka