Obavijesti

Sport

Komentari 32

Svagušina 'bomba': Barca igra na Poljudu u ljeto '11.

Svagušina 'bomba': Barca igra na Poljudu u ljeto '11.
1

Predsjednik Hajduka Joško Svaguša vratio se iz Barcelone s osmjehom. Na Poljudu bi 2011. protiv Hajduka mogla igrati momčad aktualnog prvaka

VIDEO

Zadovoljan se predsjednik Hajduka Joško Svaguša vratio sa puta u Barcelonu, gdje je dogovarao gostovanje slavne katalnoske momčadi na svečanosti povodom 100. rođendana Hajduka.
- Dojam je pozitivan, počeli smo na vrijeme i kroz 2-3 mjeseca intenzivnih pregovora i sastanaka nešto bi se više moglo znati - rekao je Svaguša, prije nego li je prepričao detalje sastanka.
- Stupili smo u kontakt s agencijom 'Mediapro', koja se inače bavi otkupom TV prava i produkcijom. Oni imaju ekskluzivna prava organiziranja svih prijateljhskih i humanitarnih utakmica Barcelone. Riječ je o tvrtci koja ima preko milijardu eura godišnjeg prometa i koja na sličan način zastupa i Real i Valenciju... Jedino preko njih se može dovesti Barcelonu u Split i tim putem smo i krenuli - kaže Svaguša.
Hajdukova ulaznica u Barcelonu bio je brat trenera Barcelone Pepa Guardiole, Pere, koji je ujedno i jedan od dioničara 'Mediaproa'.
- Tijekom sastanka predočili smo mu naše želje, a to su ne samo organizacija rođendanske utakmice s Barcelonom, nego i šira suradnja. Mi želimo da i naši mladi igrači i veterani surađuju i igraju njihove turnire, da se naši treneri kod njih usavršavaju, a s druge strane mi njima otvaramo ulaz na ovo, za njih jako zanimljivo tržište, te mogućnost prvokupa mladih i talentiranih igrača. Također, želimo po uzoru na TV Barcelonu, pokrenuti i TV Hajduk - kaže Svaguša, kojega je nakon sastanka Pere Guardiola poveo u razgledanje Barceloninog kampa te zajedničku večeru u poznati restoran Sibar, gdje je njegov brat častio momčad večerom povodom potpisa novog ugovora. Na meniju su bila tradicionalna katalonska jela i vina iz Valladolida, a predsjednik Hajduka upoznao je i rukovao se s trenerom Barcelone, koji mu je obećao poslati dres s potpisima svih igrača.
- U sljedećih nekoliko mjeseci ćemo intenzivno pregovarati, predstavnici Barcelone najavili su svoj dolazak u Split na derbi 1/2 finala kupa s Dinamom. Za sada nije bilo govora o novcu i jedino je sigurno da gostovanje neće biti 13. veljače, kada je termin rođendana, nego kroz 2011. godinu. Uostalom, mi smo i planirali da 100. rođendan slavimo kroz cijelu 2011. godinu i čini mi se da je i nama i njima najprihvatljiviji termin negdje u ljeto - zaključio je Svaguša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'