Obavijesti

Sport

Komentari 33

Sve je regularno: Norvežani su povukli žalbu, Nijemci u finalu

Sve je regularno: Norvežani su povukli žalbu, Nijemci u finalu
2

Njemačka je gol za pobjedu 34-33 zabila pet sekundi prije kraja produžetku prvog polufinalna s osam igrača na parketu. Norveška se žalila, a onda povukla žalbu

VIDEO

Žalbu koju su uložili sinoć, Norvežani su danas ujutro povukli , objavila je Europska rukometna organizacija na službenim stranicama Europskog prvenstva u Poljskoj. Iako je to bilo jasno još jučer, ovime su se Nijemci i službeno plasirali u finale EP-a gdje će igrati protiv Španjolske.

Podsjetimo, Kai Häfner zabio je pet sekundi prije kraja drugog produžetka za pobjedu Njemačke nad Norveškom 34-33 u prvom polufinalu Europskog rukometnog prvenstva. Iako vrijeme još nije isteklo, počeli su Nijemci slaviti ulazak u finale, no na terenu je bio jedan igrač previše.

Još i prije tog posljednjeg napada koji im je donio finale Ernst Simon navukao je na sebe markirni dres kao golman-igrač dok je na golu stajao golman Andreas Wolff. Ali ni to nije sve. Dok su Norvežani još pokušavali doći u napad i okrenuti rezultat, s klupe je tri sekunde prije kraja ušao slaviti još jedan njemački igrač pa ih je u tom trenutku na terenu Tauron Arene bilo čak devet, dva previše !

VIDEO

Naravno, žalili su se odmah nakon utakmice, no i sami su bili svjesni da im je sve to uzaludno. Nakon prospavane noći, možda i u dogovoru s organizatorom, Norvežani su ipak povukli žalbu uz priopćenje:

' Nakon utakmice smo se žalili na spomenutu situaciju. Prema pravilima žalba se mora uputiti do sat vremena nakon utakmice, a odluka mora biti donesena do 9 sati ujutro drugoga dana. Žalbi smo priložili nekoliko fotografija i videa koji jasno dokazuju da je Njemačka imala previše igrača na terenu, uključujući i dva golmana te zapisnički stol i suci nisu reagirali na to. Kazna za to trebalo bi biti isključenje njemačkog igrača čime bi Norveška imala u posljednjih pet sekundi napad sedam na pet.

No, smatramo kako bi utakmice trebale biti odlučene na parketu, a ne u uredima. I stoga, bez obzira na svu dokumentaciju te u duhu fair playa, povukli smo žalbu . Uz to željeli bismo upozoriti EHF i sve nacionalne saveze da jučerašnji primjer iskoriste kako bi poboljšali pravila rukometne igre da se ovako nešto više nikada ne ponovi ', piše Norveški rukometni savez u obrazloženju.

Norveška je nedvojbeno grubo oštećena, a kako je sada sve izglađeno, nadamo se da im EHF neće vraćati dugove u utakmici protiv Hrvatske. Bio ti još jedan udarac ozbiljnosti EHF-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu
VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'