Obavijesti

Sport

Komentari 10

'Sve mi se dogodilo preko noći, zabijam za Rijeku... San snova'

'Sve mi se dogodilo preko noći, zabijam za Rijeku... San snova'
2

Rijeka je silom prilika dala šansu svojoj mladosti i sada: u toj mladosti uživa. Velika stvar je nazočnost Renata Pilipovića, trenera za razvoj mladih igrača, u Bišćanovom stožeru. On vrhunski pozna riječke klince

VIDEO

Uz sjajnu partiju Tibora Halilovića u 3:1 pobjedi nad Osijekom posebna pažnja otišla je 18-godišnjaku na lijevom 'beku' Hrvoju Smolčiću te posebno strijelcu za 2:0, 19-godišnjem veznjaku Ivanu Lepinjici.

'Samo budi svoj'

Rijeci su se morali dogoditi silni problemi sa ozljedama i kartonima da bi se okrenula svojoj djeci. Dobra strana priče? Rijekini klinci vrijede! A Igor Bišćan je trener kojih ih, slijedeći jasnu klupsku politiku, zna voditi prema sazrijevanju.

Primjer jučerašnjeg veznjaka-tinejdžera koji zabija izravnim konkurentima za drugo mjesto najbolji je primjer ispravnosti davanja šanse igračima iz vlastite Škole nogometa.

Lepinjica je navrat-nanos povučen s posudbe i bilo bi dobro da se to ubuduće radi hrabrije i promišljenije.

- Ma sve mi se dogodilo preko noći. Odjednom sam sa posudbe u Zadru brzo vraćen u Rijeku, zaigrao na Rujevici protiv Osijeka koji nam je izravni konkurent za vrh i u kojem je igrao moj otac, svih 90 minuta sam bio na terenu, zabio sam gol... Oduševljen sam! - priča mladi veznjak koji je Murićev ubačaj iz slobodnjaka zakucao iza Malenice.

- Nije bilo uigrano. Jednostavno, Murić je vrhunski ubacio, ja išao na skok, pogodio i onda je eruptiralo veselje. I navijača, i suigrača i mene samoga. Fe-no-me-na-lno! - smješka se dečko koji je igrao korektora obrane u Bišćanovih novodizajniranih 4-1-4-1.

- Nisam tremaš tako da me nije 'pojelo' to što sam znao kolika je odgovornost baš na toj poziciji. Ovo mi je bila treća utakmica u prvoj momčadi. Prva od prve minute. I prvi gol!

Što vam je rekao Bišćan prije utakmice?

- Treme nije bilo upravo zbog trenera i svih u svlačionici. Vjerujemo jedni u druge i pomažemo jedni drugima. Šef mi je rekao 'Budi svoj i samo hrabro. Iskusniji suigrači su stalno tu ako mi treba pomoć. Heber se nakon utakmice s Osijekom pozdravio sa nama. Nek' mu je sretno u New Yorku...

Veliki plus: Renato Pilipović

U cijeloj priči veliki plus je i član Bišćanova stožera: Renato Pilipović.

- Jedan od trenera koji me vodio tijekom odrastanja u Rijekinoj Školi nogometa. Naravno da je i šefu struke, i meni i svima lakše kada tu stručnjak koji pozna nas mlade. Još su me trenirali Gregorović, Butorović, Brajković, Matrljan... Nadam se da nikoga nisam izostavio.

Renato Pilipović dio je Bišćanovog stožera upravo kao: trener za razvoj mladih igrača. Specijalnost silno važna za godine koje dolaze, a i za aktualnu Rijekinu situaciju.

Ivan je, inače, rođen u Rijeci, ali obitelj živi u Pazinu. Za Pazinku igraju braća Marko i Igor. Otac Dragan je igrao za Osijek, Dinamo, Prištinu pa onda šest godina bio u inozemstvu u Portugalu. Sestra Ana je rukometašica labinskog Rudara, mama Marinela bila je vrhunska atletičarka, skakačica u vis. 100% sportska obitelj.

- Jesmo, svi smo u sportu. Ja sam počeo u Pazinu, kao sedmogodišnjak. Vrlo brzo sam nastavio u Rijeci, a u Zadar sam na posudbu poslan kao izlazno juniorsko godište. I bilo bi je odlično dolje, ali ovo sada... Igrati, zabijati i pobjeđivati za Rijeku... San snova! - rekao nam je Ivan Lepinjica.

Simbol nove Rijeke koja je silom prilika dala šansu svojoj mladosti i sada: u toj mladosti uživa!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu