Obavijesti

Sport

Komentari 21

Sve o ulaznicama za Euro: Kad i kako kupiti, kakve šanse imate?

Sve o ulaznicama za Euro: Kad i kako kupiti, kakve šanse imate?

Prva faza prodaje završila je prije gotovo mjesec dana, a 4. prosinca kreće druga, kad u optjecaj ide još milijun ulaznica. Na utakmice u skupini možete ići već za 30 eura

VIDEO

Idemo u Njemačku gdje će nas čekati deseci tisuća hrvatskih navijača, igrat ćemo kao doma.

I Zlatko Dalić već je skicirao prizore koji će "vatrene" dočekati od sredine lipnja sljedeće godine. Njemačka će tih dana, nadamo se i tjedana, biti Hrvatska u malom. Bez obzira u kojem gradu od ukupno deset igrali: Berlinu (Olympiastadion, 70.000 sjedećih mjesta), Kölnu (Köln Stadium, 47.000), Münchenu (München Fußball Arena, 67.000), Frankfurtu (Frankfurt Arena, 48.000), Hamburgu (Volksparkstadion, 50.000), Stuttgartu (Stuttgart Arena, 54.000), Gelsenkirchenu (Arena AufSchalke, 50.000), Dortmundu (BVB Stadion Dortmund, 66.000), Leipzigu (Leipzig Stadion, 42.000) i Düsseldorfu (Düsseldorf Arena, 47.000), nema dvojbe da će u svakom dominirati hrvatski navijači i crveno-bijeli kvadratići.

POGLEDAJTE VIDEO: Sve o Euru 2024.

Pokretanje videa...

Sve o Euru 00:42

Rušit će se sigurno i navijački rekordi i neke bi stadione vjerojatno sami napunili i Hrvati. A koliko uopće će ulaznica imati na raspolaganju te kada i kako mogu do njih?

Prva faza

Početkom listopada započela je prva faza prijava za kupnju ulaznica i trajala je do 26. listopada. Na raspolaganje je Uefa stavila više od 1,2 milijuna ulaznica od ukupno 2,7, a, iz ukupno 206 zemalja, primila je zahtjeva za njih 20 milijuna! Uefa je naglasila da je to bila najbolja šansa za domaće navijače, pa je najviše očekivano dobila i zahtjeva iz Njemačke (65 posto), zatim Engleske, Francuske, Španjolske, Austrije... Samo za finalne ulaznice Uefa je primila 2,3 milijuna zahtjeva, 33 puta više nego što je kapacitet berlinskog Olimpijskog stadiona. 

ANKETA Treba li Modrić otići u mirovinu nakon Eura na ljeto?
ANKETA Treba li Modrić otići u mirovinu nakon Eura na ljeto?

"Sretni dobitnici" određivali su se ždrijebom i svi su imali jednaku šansu, bez obzira na datum i vrijeme prijave. Moguće se bilo prijaviti za najviše četiri ulaznice po utakmici. One navijače čije ime lutrija nije izvukla, ušli su program "Fans First" te će biti prvi obaviješteni o eventualnoj daljnjoj dostupnosti ulaznica. 

Druga faza

Sljedeća faza prodaje ulaznica počet će dva dana nakon ždrijeba završnog turnira Europskog prvenstva 2. prosinca, i to u suradnji s nacionalnim savezima, kada će u prodaju biti pušteno još milijun ulaznica za navijače 21 reprezentacije koje su osigurale mjesto na turniru. Za preostale tri reprezentacije koje ćemo saznati nakon dodatnih kvalifikacija navijači će šansu dobiti krajem ožujka.

Primjerice, za utakmicu osmine finala na Europskom prvenstvu protiv Španjolske u Kopenhagenu 2021. godine, hrvatski navijači dobili su na raspolaganje u hrvatskom sektoru 3500 ulaznica, što je iznosilo 10 posto ukupnog kapaciteta Parkena. 

Čestitali i ozlijeđeni 'vatreni'. Perišić je sve rekao brojkom...
Čestitali i ozlijeđeni 'vatreni'. Perišić je sve rekao brojkom...
VIDEO Armenac prišao Modriću i tražio dres. Pogledajte reakciju
VIDEO Armenac prišao Modriću i tražio dres. Pogledajte reakciju

HNS je tada dijelio posebne kodove, a navijači su s kodovima do ulaznica dolazili po principu najbržeg prsta. Hrvata je, pak, na Parkenu bilo puno više jer su razgrabili i one ulaznice koje su bile u slobodnoj prodaji za neutralne gledatelje. 

Uefa se pohvalila da ukupno 80 posto ulaznica ide navijačima. Sedam posto kapaciteta daje na raspolaganje vlasnicima TV prava i sponzorima, četiri posto za "hospitality" program, pa četiri posto za njemačke javne ličnosti te tri posto za vlastite goste. 

Cijena ulaznica

Najjeftinije ulaznice za grupnu fazu koštaju 30 eura, a takvih ulaznica u prodaji ima oko 270.000 i to su mjesta iza golova. Nadalje, milijun ulaznica moći će se kupiti za manje 60 eura ili manje i one su u kategoriji tri. Dakako, cijene nakon grupne faze rastu, a najskuplja ulaznica za finale iznosit će 1000 eura.

Uefa će osigurati i posebnu platformu za sigurnu preprodaju ulaznica, najviše za one navijače koji su u prvoj fazi kupovali na "slijepo", ne znajući još grad i datum utakmice koju bi željeli pogledati.

Grupna faza

  • Fans first: 30 eura
  • Kategorija 3: 60 eura
  • Kategorija 2: 150 eura
  • Kategorija 1: 200 eura

Osmina finala

  • Fans first: 50 eura
  • Kategorija 3: 85 eura
  • Kategorija 2: 175 eura
  • Kategorija 1: 250 eura

Četvrtfinale

  • Fans first: 60 eura
  • Kategorija 3: 100 eura
  • Kategorija 2: 200 eura
  • Kategorija 1: 300 eura

Polufinale

  • Fans first: 80 eura
  • Kategorija 3: 195 eura
  • Kategorija 2: 400 eura
  • Kategorija 1: 600 eura

Finale

  • Fans first: 95 eura
  • Kategorija 3: 300 eura
  • Kategorija 2: 600 eura
  • Kategorija 1: 1000 eura

Smještaj

Mnogi navijači neće imati problema sa smještajem jer ako ga negdje mogu naći, to je kod rodbine u Njemačkoj. No, cijene jednog noćenja već sada, sedam mjeseci unaprijed, za sredinu lipnja nisu male. U manjim gradovima poput Gelsenkirchena, Leipziga ili Düsseldorfa noćenje u hotelu s dvije zvjezdice kreće se od 90 eura naviše. Slično je i s hostelima te privatnim smještajem, donekle pristojnim, čija cijena za jednu noć doseže troznamenkasti iznos. U svakom slučaju, neće biti jeftino tko planira ostati više dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki