Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Sve osim pobjede Splita protiv Varaždina bila bi katastrofa'

'Sve osim pobjede Splita protiv Varaždina bila bi katastrofa'
1

Dobra su momčad, nesretno su izgubili i protiv Istre i protiv Zagreba. Mladi su, željni dokazivanja, najavio je utakmicu protiv Varaždina trener momčadi Splita Tonći Bašić

VIDEO

Split je loše ušao u sezonu, poraz i dva remija nastavak su blijedih izdanja iz jeseni. Zadnji put 'crveni' su slavili još 4. studenoga u gostima protiv Intera u Zaprešiću. Takvi rezultati ne zadovoljavaju ambicije kluba koji želi igrati Europu. Svjestan je toga i trener Tonći Bašić.

- Još nam je ostalo deset kola da izborimo Europu, sutra je vrijeme za prvu proljetnu pobjedu. Svjesni smo da su male utakmice opasne, ali sve osim pobjede bilo bi katastrofa za nas. Bez pobjede nema Europe - kaže Bašić, koji tvrdi kako je u momčadi dobra atmosfera.

- Nakon Hajduka smo se digli, zadovoljni smo, razmišljamo samo o onome što slijedi. Sutra je prilika da uzmemo tri boda i primaknemo se našem cilju, a to je Europa. Slaven Belupo je najveći konkurent, ali i Cibalija, koja je u nizu od 11 utakmica bez poraza.

Ni Varaždin nije bezazlen protivnik, uostalom u zadnjih 6 kola osvojio je više bodova od Splita.

- Dobra su momčad, nesretno su izgubili i protiv Istre i protiv Zagreba. Sviđa mi se mali Glavina, Tokić, Sačer. Mladi su, željni dokazivanja.

Vuković je i dalje van momčadi, ozlijeđen je Rebić.

- Za mene su svi igrači profesionalci, svi moraju odrađivati svoje obaveze. Zagorac je protiv Hajduka pokazao da je pravi golman, s njim ćemo nastaviti i dalje, vidjet ćemo do kada. Rebić će biti za Karlovac u redu, nisam siguran za sutra.

U momčadi Splita prvi put će protiv svog nekadašnjeg kluba zaigrati mladi Josip Golubar.

- Često se čujem s bivšim suigračima, kad sam ja odlazio bila je teška situacija, sad je već katastrofalna. Više ne mogu ni trenirati u Varaždinu, nema tople vode. Jedva su uspjeli naći sponzora, tako da neće doći na dan utakmice u Split, nego će ovdje prespavati. Stvarno im je teško - kaže Golubar, koji će morati potisnuti emocije.

- Ja sam profesionalac i sve ću napraviti za pobjedu moje momčadi. Dižemo se nakon dobre igre protiv Hajduka. Šteta što smo bili malo brzopleti u završnici. Da nismo, možda bi dali i koji gol. Nadam se pobjedi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Dinamo novi-stari prvak! Kapetan Ademi za 25. HNL titulu
JUBILEJ NA MAKSIMIRU

VIDEO Dinamo novi-stari prvak! Kapetan Ademi za 25. HNL titulu

Guedes je ostavio "bijelo-plave" na cjedilu crvenim kartonom u 60. minuti, a 12 minuta poslije kapetan Ademi naklonio se na petercu na ubačaj Mišića i zabio za naslov "modrih" dva kola prije kraja

VIDEO Daliću, imaš centarfora! Čudesni Gvardiol utrpao je dva gola, Haaland ga samo gledao
SAMO TRPA

VIDEO Daliću, imaš centarfora! Čudesni Gvardiol utrpao je dva gola, Haaland ga samo gledao

Dva je gola zabio hrvatski reprezentativac i to oba desnom nogom. Imao je City penal u sudačkoj nadoknadi, a iako su neki od suigrača htjeli da ga izvede, on je samo odmahnuo i poručio da je zabio dva gola
Pa-pa, titula! Varaždinci šokirali Sopićeve trupe, čudesni Drožđek zabio je dva prekrasna gola
VARAŽDIN - RIJEKA 3-1

Pa-pa, titula! Varaždinci šokirali Sopićeve trupe, čudesni Drožđek zabio je dva prekrasna gola

Promiješao je momčad Željko Sopić u Varaždinu, ali to mi nije donijelo ništa dobro jer su od prve minute dominirali izabranici Nikole Šafarića i na kraju zasluženo slavili