Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
18 komentara

Sve zbog Andreja: Kramariću u pomoć stiglo 200 Hrvata

Hoffenheim je pobijedio Herthu 2-0, a na tribinama je bilo i 200 hrvatskih navijača, koji su stigli samo zbog Andreja Kramarića. Došli su iz Ludwigshafena, grada blizu Manheima

Foto: NPH/NordPhoto/Instagram
18 komentara

Andrej Kramarić nije zabio protiv Herthe. Zašto to pišemo? U posljednje četiri utakmice Andrej je zabio pet golova, postao je najbolji strijelac u povijesti Hoffenheima i njemački mediji viješću smatraju kada Andrej ne zabije. No, čak i kada ne zabije, Andrej je opet glavna priča Hoffenheima.  

Naime, na utakmicu protiv Herthe, koju je Hoffenheim pobijedio 2-0, stiglo je 200 hrvatskih navijača. Cijelu utakmicu glasno su navijali za Andreja, a stigli su iz Ludwigshafena, mjesta u kojem je rođen bivši njemački kancelar Helmut Kohl.

I inače na utakmice Hoffnheima stižu hrvatski navijači, nekoliko puta bili su Andrejevi prijatelji iz osnovne škole, no nikada nije bila ovakva, organizirana, skupina od 200 navijača.

Ideju za odlazak na utakmicu donio je Marko Čačić, član nogometnog kluba Croatia Ludwigshafen. On je donirao sto ulaznica  igračima i članovima uprave Croatije. Ostalih stotinjak ulaznica kupili su igrači za članove obitelji. Svi su se odjenuli u hrvatske dresove, a potom krenuli u nedaleki Hoffenheim.

Posjet nije bio najavljen pa se iznenadio i Kramarić, kada je na tribinama vidio poveću skupinu navijača, odjevenih u kockaste dresove s nekoliko transparenata. Bilo ih je svih dobi, od onih najmlađih pa do najstarijih. 

No poseban trenutak bio je nakon utakmice, kada su ljudi iz Croatije Ludwigshafen organizirali susret s Andrejem Kramarićem. Točnije, susret je organizirao Dominik Karaula, a s njim su bili  Darko Štefanović, trener mladih uzrasta, Kristian Rozić, kordinator za mlade uzraste te Krešo Šabić, potpredsjednik Croatije Ludwigshafen. 

- Andrej, mi smo izgubili glas navijajući cijelu utakmicu.  Došli smo na utakmicu, a nadamo se da ćeš i ti nama jednom doći i dati poticaj za budući rad. Čestitmo na pobjedi - rekli su Kramariću, a onda započeli navijanje.

Oni stariji vikali su Andrej, a djeca odgovarala - Kramarić. Potom je djevojčica koja je došla iz Ludwigshafena darovala Andreju dres s brojem 20.

- Hvala vam što ste došli, vidim da ima puno dječaka i djevojčica, nogometaša i nogometašica. Budite dobri u školi, učite... Evo, stvarno sam se trudio danas zabiti, ali mi nije htjela ući - obratio im se Kramarić.

- Ma zabijao si ti kad treba - odgovorili su mu.

- Hvala vam još jednom što ste došli, bilo vas je lijepo vidjeti - završio je Kramarić. 

 

Naši partneri pišu
Message