Obavijesti

Sport

Komentari 54

Nekorektni Šveđani: Turinina obitelj traži 1,3 milijuna kuna

Nekorektni Šveđani: Turinina obitelj traži 1,3 milijuna kuna
3

AIK je troškove organizacije humanitarne utakmice za Ivana Turinu naplatio - obitelji. Klub navodno ‘ucjenjuje’ obitelj koja inzistira na isplati Ivanova ugovora...

VIDEO

Razočarani smo odnosom kluba prema nama. Sad više zaista nije stvar u novcu, rekla je Senka, supruga preminuloga golmana Ivana Turine koji je branio za švedski AIK.

Klub je Turininoj udovici trebao isplatiti 1,2 milijuna kuna prihoda od humanitarne utakmice koja je odigrana u čast hrvatskom golmanu. No umjesto 1,2 milijuna, Senka će dobiti samo 560.000 kuna, a ostatkom novca pokrit će se troškovi organizacije utakmice. Turinina je obitelj ogorčena, bivši suigrači također, a Šveđani se nakon svega - prave “blesavi”.

Razočarani smo odnosom kluba prema nama. Uopće nije stvar u novcu, Ivanova udovica Senka proživljava teške trenutke

- U stalnom smo kontaktu sa Senkom. Riješit ćemo to s njom - odbrusio je sportski direktor AIK-a Björn Wesström na upit o milijunskom računu koji je ispostavljen obitelji Turina za organizaciju humanitarne utakmice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No kako doznajemo, Wesström nije progovorio ni riječ s Turininom udovicom nakon sprovoda. Nije je nazvao ni telefonski. 

Apsurd je da su od ukupne zarade s utakmice Šveđani, među ostalim, naplatili čak i papir za koreografiju, prigodne dresove u kojima su igrali, tiskanje programa, ali i mjesta za Turininu obitelj u loži stadiona te putne troškove i ručak momčadi AIK-a koja je došla na Ivanov sprovod u Zagreb! 

- U kontaktu smo s klubom. Želimo vidjeti što će se dogoditi pa ćemo tek tada s time izaći u javnost - zaključio je Turinin kum Jerko Leko.

Situacija se “zakuhala” jer obitelj navodno očekuje isplatu Ivanova ugovora koji je u veljači ove godine potpisao s AIK-om. Klub taj isti ugovor sad osporava.

- Naši ugovori s igračima su tajna - rekao je AIK-ov predsjednik Johan Segui. No ipak je procurilo da su Turini dužni oko 1,3 milijuna kuna bonusa koje ne žele isplatiti.

- To nije istina. Nismo još odlučili što napraviti, ali nikad nismo izričito rekli da nećemo - brani se prvi čovjek Turinina bivšeg kluba i dodaje:

- Prema ugovoru, bonuse bismo mu morali isplatiti ako odigra još dvije sezone kod nas. Kako Ivana više nema, logično je da ni mi nismo dužni isplatiti taj novac.

Šveđani su novac Turini trebali isplatiti u dvije rate. Prvu, od 650.000 kuna, trebali su mu isplatiti 2014. godine, a drugu, na isti iznos, godinu dana poslije.

Na dan Turinine smrti njegov najbolji prijatelj Jerko Leko odletio je u Solnu kako bi bio uz njegovu suprugu Senku. 

Isti dan je razgovarao s AIK-ovim predsjednikom koji mu je navodno obećao kako će učiniti sve u njegovoj moći kako bi Turininoj udovici uplatili taj novac.

Čujemo se s Ivanovom suprugom svaki dan. Riješit ćemo to s njom, tvrde u AIK-u, ali nisu je nazvali ni jednom

- Taj ugovor stupa na snagu tek 2014. godine i tada će početi isplate - rekao je Segui, ali u Ivanovu ugovoru jasno piše kako on stupa na snagu na dan kad je potpisan, a to je bilo 20. veljače 2013. godine. Prerano preminuli golman jedino je morao biti u klubu iduće dvije godine, ali kako ga više nema...

- Prema ugovoru, isplata bonusa je vezana uz njegove nastupe - “pere ruke” AIK-ov sportski direktor Björn Wesström, no svi se nadaju kako će se ova situacija uskoro razriješiti na obostrano zadovoljstvo. 

Čelnici AIK-a obećali su kako će se u ponedjeljak i službeno očitovati u vezi računa za humanitarnu utakmicu, a iz Dinama su se, barem za sada, suzdržali od bilo kakvih komentara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...