Sport

Komentari 289

Gustafsson je bivši! Hajduk dao otkaz Šveđaninu i pomoćnicima

Gustafsson je bivši! Hajduk dao otkaz Šveđaninu i pomoćnicima

Nakon poraza od Slaven Belupa hajdukovci su opet u potrazi za trenerom. Samo pet mjeseci izdržao je Jens Gustafsson kojemu je presudila serija utakmica bez pobjeda

Jens Gustafsson je bivši! Hajduk je potvrdio kako je Šveđanin u Koprivnici odradio zadnju utakmicu kao trener Hajduka!

"Jens Gustafsson od danas više nije trener prve momčadi HNK Hajduk te zajedno sa svojim pomoćnicima Andreasom Brännströmom i Torbjörnom Arvidssonom napušta Hajduk", objavio je splitski klub.

Splićani su izgubili 2-3 od Slaven Belupa, bila im je to četvrta prvenstvena utakmica u nizu bez pobjede i kap koja je preila čašu kod poljudskih čelnika koji su se sastali u nedjelju navečer i definitivno prelomili...

Šibenik i Hajduk susreli se u 12. kolu HT Prve lige

- Želim se prije svega zahvaliti predsjedniku i sportskom direktoru na ukazanom povjerenju. Zahvalan sam za sve vrijeme koje sam proveo u Hajduku te na svemu što sam u proteklom periodu doživio od ljudi u Splitu i Dalmaciji. Posebna zahvala ide našim navijačima koji su uvijek bili podrška meni i cijeloj momčadi. Hajduku želim sve najbolje u budućnosti. Ovo je sjajan Klub i siguran sam da će momčad biti sve bolja i bolja u nastavku ove sezone - poručio je Gustafsson na odlasku.

Gustafsson se tako zadržao svega pet mjeseci u Splitu u kojem su od njega očekivali daleko više, no kako je sezona odmicala, njegov je Hajduk iskazivao puno slabosti. U ukupno 17 utakmica ostvario je devet pobjeda, tri remija i pet poraza.

Zadnju pobjedu Hajduk je ostvario još u rujnu protiv Lokomotive i, uz neuvjerljivu igru, sve su to bili argumenti za promjenu na klupi.

Kako god okrenuli, čelnici Hajduka napunili su svlačionicu kvalitetom, igrački kadar koji je na raspolaganju Gustafssonu nije imao niti jedan njegov prethodnik. Ni blizu. I logično je očekivati da sve te vrhunske soliste trener pokuša posložiti u skladan orkestar. Na žalost, Gustafssonu to iz nekog razloga nije uspjelo.

storyeditor/2021-09-13/PXL_140821_34200321.jpg

Momčad mu je u obrani izgledala poput raštimanog orkestra, svatko je solirao po svom, a u napadu se sve svodilo na pokušaje prve violine Livaje. Premalo je to bilo za nešto više od četvrtog mjesta, koje, pak, ne zadovoljava nikoga. Ni čelnike kluba, ni navijače, ni javnost, na koncu ni igrače, a vjerojatno ni samog Gustafssona nije uigrao ni obranu, nije uigrao mehanizme donošenja lopte u opasnu zonu pred protivničkim golom lutajući kada su u pitanju pozicije i uloge pojedinih igrača, a nije ostvario ni željeni rezultat. 

Što sada? Među najizglednijim kandidatima za Gustafssonovog nasljednika sada je Valdas Dambrauskas, sunarodnjak i prijatelj Hajdukovog sportskog direktora Nikoličiusa. Iz Hajduka su objavili da će ime novog trenera objaviti tijekom tjedna...

Najčitaniji članci