Obavijesti

Sport

Komentari 2

Sven-Goran Eriksson novi direktor u - četvrtoligašu

Sven-Goran Eriksson novi direktor u - četvrtoligašu
1

Notts County, klub osnovan davne 1862., doveo je bivšega izbornika engleske reprezentacije na poziciju sportskog direktora. Klub igra četvrtu ligu

VIDEO

Sven-Goran Eriksson (61) prihvatio je ponudu za dužnost sportskog direktora engleskog četvrtoligaša Notts Countyja, jednog od najstarijih nogometnih klubaova na svijetu. Eriksson se tako na pomalo neobičan način vraća u engleski nogomet, nakon što je 2001. godine postao prvi strani izbornik engleske reprezentacije. Tu je dužnost obnašao pet godina, a nakon toga je vodio Manchester City u sezoni 2007/08. Njegov posljednji angažman bio je u meksičkoj reprezentaciji, u kojoj je zbog loših rezultata u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo bio smijenjen u travnju ove godine.
Notts County je potvrdio da Errikson na svoju novu dužnost stupa odmah, zajedno s Tordom Gripom, koji mu je bio asistent u engleskoj reprezentaciji, a u klubu koji je trenutačno član četvrte engleske lige (The League Two) imat će dužnost savjetnika. Plaća švedskog stručnjaka ovisit će o rezultatima, a postat će i klupski dioničar, priopćio je Notts County.
- Primamila me ideja za dužnost koja mi je ponuđena i jedinstvena prilika za igradnju kluba na duže staze. Svoju sam trenersku karijeru započeo u jednom malom nižerazrednom klubu u Švedskoj koji sam poveo na put ka prvoj ligi. Ovo je prilika da to pokušam opet učiniti, ali ovoga puta s najstarijim klubom na svijetu - izjavio je Eriksson.
Notts Conuty, klub iz Nottinghama, osnovan je 1862. godine, a 1888. godine je zajedno s još 11 klubova bio suosnivač The Football League. Ovaj je klub 1894. godine osvojio FA Cup, što je i do danas jedini veliki klupski trofej, a posljednji put je član najvišeg razreda engleskog nogometa bio 1992. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu u sastavu Hajduka zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu. Domagoj Drožđek zabio je u 67. minuti. Prvi gledatelji Poljud su počeli napuštati u 80.