Obavijesti

Sport

Komentari 85

Svi Bilićevi grijesi: Postao im je prijatelj pa je izgubio autoritet

Svi Bilićevi grijesi: Postao im je prijatelj pa je izgubio autoritet
1

Bilićeva pustolovina počela je maestralnim pobjedama protiv Engleza. Javnost mu je pružila podršku nakon ispadanja od Turske, a njegova budućnost je sad neizvjesna

VIDEO

U pet godina izbornik Slaven Bilić doživio je uspone i padove. Pustolovinu na klupi reprezentacije je započeo legendarnim pobjedoma nad Engleskom i izbacivanjem iste s Eura 2008., vrhunac je dosegao četvrtfinalem protiv Turske nakon čega je sve krenulo nizbrdo.

Nanetu je poraz od Grčke bio posljednji čavao u lijes. Tijekom dva mandata pridobio je veliki broj obožavatelja, ali i onih skeptičnih koji nisu vjerovali njegovom načinu rada. Potonji koji su danas u većem broju spočitavaju mu niz krivih poteza, no njegove zasluge za Hrvatsku su nedvojbene velike.

LOŠI POTEZI

Prijateljski odnos s igračima

Bilić je po dolasku napravio zaokret u odnosu s igračima. Reprezentativcima je bio više od izbornika. - prijatelj, rame za plakanje. No, empatija prema igračima okrenula se protiv njega. Postepeno je počeo gubiti autoritet.

'Bod bi bio velik kao pobjeda'

Slaven nije podcjenjivao protivnike, naprotiv precjenjivao je one koji to nisu zaslužili. Bod protiv Grka na Maksimiru i poraz Gruziji jednostavno su nedopustivi. Pogotovo kad obje momčadi zajedno jedanput zapucaju po golu.

Forsiranje hajdukovih igrača

Bilić je u javnim nastupima otvoreno pokauje simpatije prema Hajduku. Kalinić, Strinić, Ivan Jurić dobili su priliku u prvoj momčadi pod njegovim vodstvom. No, pitanje je da li bi zaigrali da se radi o nekom drugom treneru. Neshvatljivo pozivanje Jurića dovelo je u znak pitanja Bilićevu vjerodstojnost.

Ne priznaje pogrešku

Igrači su pokazali da su najbolji kombinatorci, no to je izostalo. Jednostavno, imali su slab dan, rekao je Bilić nakon poraza u Gruziji. No, slabi dani traju već nekoliko mjeseci. Dok Bilić ne promjeni ploču i prizna pogreške, mjesta za napredak neće biti.

Neshvatljiva taktika

U dva navrata hrvatski izbornik je napravio istu grešku. Krivo postavljanje formacije protiv defanzivnih Grka i Gruzijaca koštalo nas je čak pet bodova. Nanetovo forsiranje igre kroz sredinu nema smisla protiv bunkera.

Hrvatska - Turska

U trenutku kad Klasnić zabija za vodstvo u 120. minuti protiv Turske u četvrtfinalu Eura 2008. Slaven Bilić je počeo slaviti umjesto da posloži obranu za posljednji turski napad.

Puno priče, a nigdje rezultata

Slaven Bilić vješt je govornik čime je zaradio simpatije javnosti. No, njegova blagoglagoljivost držala je vodu dok su rezultati bili dobri. Igrači u klubovima igraju u životnoj formi, a rezultata nigdje.

DOBRI POTEZI

Podigao nacionalni duh nakon SP u Njemačkoj 2006.

Po završetku SP-a u Njemačkoj započela je Bilićeva era koja se neočekivano protegla na pet godina. Naciju je zaludio dvjema pobjedama nad Englezima koji naposljetku nisu izborili Euro u Austriji.

Pozvao Eduarda, Modrića i Ćorluku u reprezentaciju

Slaven Bilić je poslao tadašnjem Dinamovom trojcu poziv u reprezentaciju. Od tad su nezamjenjiva karika u nacionalnoj momčadi.

Suspendirao odmetnike iz Fontane

Da misli ozbiljno hrvatski izbornik je pokazao već na samom početku mandata kad je uoči utakmice s Rusijom suspendirao Balabana, Olića i Srnu zbog noćnog provoda u Fontani.

Četvrtfinale Eura u Austriji

Dugih deset godina čekao s ozbiljni rezultat Hrvatske nakon bronce u Francuskoj. Bilić ih je odveo do četvrtfinala Eura 2008. gdje su nesretno ispali od Turske.

Potpisivanje 'bianco' ugovora

Koliko mu je stalo do reprezentacije pokazao je po 2008. kad mu je istekao ugovor s reprezentacijom. Markoviću i Srebriću poručio je da će potpisati 'bianco' ugovor kako bi ostao sa suigračima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja