Obavijesti

Sport

Komentari 6

Svi žele na čelo Hajduka: Čak 33 kandidata za predsjednika

Svi žele na čelo Hajduka: Čak 33 kandidata za predsjednika
1

Od 39 pristiglih molbi, jedan je kandidat molbu poslao dva puta, tri kandidata su odustala od kandidature, a dvije molbe su nepotpune, otkrila je Anđelka Visković

VIDEO

Hajdukovo Povjerenstvo za izbor nove uprave predstavilo je 33 kandidata koji su ispunili sve kriterije i koji ulaze u uži krug.

- Povjerenstvo je odradilo svoj posao, analiziralo je i utvrdilo kako od 39 pristiglih molbi 33 ispunjavaju uvjete i idu u daljnji postupak. Od 39 pristiglih molbi, jedan je kandidat molbu poslao dva puta, kako bi osigurao da će mu dokumentacija biti kompletna, tri kandidata su odustali od kandidature, a dvije molbe su nepotpune - otkrila je predsjednica Povjerenstva, dogradonačelnica Anđelka Visković i dodala kako su među kandidatima koji su odustali, aktualni predsjednik Nadzornog odbora Petroslav Sapunar, koji se opravdao poslovnim obavezama, te aktualni predsjednik Uprave Josip Grbić, koji je kao razlog odustajanja naveo zdravstvene probleme.

Premda je bilo i pitanja jesu li Sapunar i Grbić sposobni voditi Hajduka sada, ako već odustaju od kandidature, Visković je jasno dala do znanja kako je zadovoljna njihovim dosadašnjim angažmanom.

- Obojica su do sada radili na kompetentan način i ako šalju poruku da tako odgovoran posao na mogu obavljati u budućnosti, onda je to s njihove strane korektno. 

Najviše kandidata dolazi iz Splitsko - dalmatinske županije, njih ukupno 26, od toga ih je 19 iz Splita. Četiri kandidata dolaze iz Zagreba, jedan iz Istarske županije, jedan iz Osječke, jedan iz Vukovarsko – srijemske, najstariji kandidat ima 70 godina a najmlađi 31.

- Popis je dosta šarolik, a jedno je svima svojstveno, a to je velika ljubav prema Hajduku - kazala je Visković, koja nije željela polemizirati oko činjenice kako većina kandidata nema 'sportsku pozadinu'.

- Ne može se nikome zabraniti da se javi na natječaj. Zato i radimo selekciju, ako ne bude niti jedan kvalitetan kandidat, natječaj će se poništiti i ići će se u novi. Pričekajmo dok se ne obave razgovori sa svim kandidatima, koji su planirani od 25. do 29. ožujka, nakon toga ćemo znati više. Kandidatima koji preostanu dat ćemo pismeni zadatak da pripreme svoj program rada i na temelju toga predložiti Nadzornom odboru koga da izabere.

Dogradonačelnica Visković dala je vrlo zanimljiv odgovor na pitanje koliko je zadovoljna nastupom Hajduka u Maksimiru.

- Zadovoljna sam nastupom, pokazali su da imaju hajdukčko srce. Treba biti realan i prihvatiti da su njihovi trenutni dosezi takvi kakvi jesu.

Kandidati za predsjednika Hajduka: 

Željko Baljkas, Mladen Bašić, Davor Božić, Mate Brajković, Ivo Burić, Pavle Cicareli, Stipe Čizmić, Iva Ćulumović Županović, Dražen Džoić, Ante Gabrić, Miljenko Grabar, Vito Grubelić, Vjekoslav Hrabar, Mate Jukić, Željko Kovačević, Marko Križanac, Antonio Kuzmanić, Vinko Kuzmanić, Stjepan Laća, Marlon Macanović, Hrvoje Maleš, Tonći Marijan, Jakša Medvidović, Ivica Močić, Milo Nižetić, Ivica Tešija, Franislav Tomić, Dražen Ujdur, Davor Velagić, Nikša Visković, Josip Vrban, Ljubica Vuko i Ivan Vulić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti