Obavijesti

Sport

Svijet se oprašta od velikana: Preminuo je Sir Frank Williams

Svijet se oprašta od velikana: Preminuo je Sir Frank Williams

Williams je osnovao momčad 1977. i postao jedan od najuspješnijih konstruktora u povijesti F1. Osvojila je devet konstruktorskih i sedam vozačkih naslova, a za nju su vozili Senna, Piquet, Mansell, Prost...

VIDEO

Osnovač i bivši direktor momčadi Williams Racing Formula 1 Sir Frank Williams preminuo je u nedjelju u dobi od 79 godina, potvrdila je britanska momčad.

- S velikom tugom objavljujemo smrt Sir Franka Williamsa, osnivača i vođe našeg tima. Danas se sjećamo čovjeka koji nam je bio inspiracija. Nakon što je u petak primljen u bolnicu, Sir Frank je mirno preminuo okružen svojom obitelji - objavio je Williams pozvavši navijače da umjesto cvijeća doniraju sredstva u fond za istraživanje bolesti kralježnice.

FILE PHOTO: Williams team boss Frank Williams (L) smiles at Damon Hills race engineer Dave Brown (R) after he wa..

- Njegov život je pokretala strast prema motosportu. Njegovo naslijeđe je nemjerljivo, zauvijek će biti dio Formule 1. Bila nam je privilegija poznavati ga i raditi s njim - napisali su uz vijest o Williamsovoj smrti na Web stranici Formule 1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Williams je bio u invalidskim kolicima otkako je bio paraliziran u automobilskoj nesreći u Francuskoj 1986. godine. U bolnicu je primljen 2016. zbog upale pluća i ponovno u prosincu prošle godine.

FILE PHOTO:

Williams je osnovao momčad 1977. godine i postao jedan od najuspješnijih konstruktora u F1. Njegova momčad je osvojila devet konstruktorskih i sedam vozačkih naslova, posljednji s Kanađaninom Jacquesom Villeneuveom 1997. godine.

Ukupno su Williamsovi piloti ostvarili 114 Grand Prix pobjeda. Za njegov tim, između ostalih, vozili su Nelson Piquet, Nigel Mansell i Alain Prost. No 1994. doživio je i jedan od najgorih trenutaka u Formuli 1, kada je brazilski as Ayrton Senna smrtno stradao u svom trkaćem automobilu u Imoli.

FILE PHOTO: British racer Damon Hill (top) studies his lap times with team chief Frank Williams September 24 dur..

U Formuli 1 je bio aktivan u raznim ulogama gotovo 50 godina. Upravljanje ekipom je proteklo desetljeće prepustio svojoj kćeri Claire, a Britanac i njegova obitelj napustili su F1 ranije ove godine nakon što su prodali momčad investicijskoj tvrtki Dorilton Capital.

- Bio je pravi div našeg sporta koji je prevladao najteže izazove u životu i svaki dan se borio za pobjedu na stazi i izvan nje. Izgubili smo jako voljenog i cijenjenog člana F1 obitelji i on će nam jako nedostajati - kazao je izvršni direktor F1 Stefano Domenicali.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu