Obavijesti

Sport

Komentari 152

'Nije ni Španjolcima svejedno što idu na nas! Hoću li otići iz Dinama? Ništa ne treba siliti'

'Nije ni Španjolcima svejedno što idu na nas! Hoću li otići iz Dinama? Ništa ne treba siliti'

Planovi su mi vezani za reprezentaciju. Ne želim se zamarati takvim stvarima sada kada smo prošli skupinu. A kasnije ćemo sjesti u Dinamu pa se dogovoriti, kaže golman Vatrenih Dominik Livaković

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija maestralno je riješila Škotsku 3-1 u posljednjem kolu grupne faze Eura 2020 pa nakon slabih ranijih predstava isprala gorak okus u ustima. Utakmica u Glasgowu bila je fantastična, a Hrvatska onakva kakvu uvijek želimo gledati. Sada slijede opaki Španjolci u osmini finala, vrlo težak ispit.

POGLEDAJTE VIDEO: Golovi Škotima (animacija)

Pokretanje videa...

Golovi Hrvatska - Škotska (3-1) 02:50

Hrvatska je protiv Škotske bila poletna, razigrana, motivirana, dečki su 'ginuli' na terenu, a Luka Modrić po tko zna koji put pokazao zbog čega je naš najbolji igrač u povijesti. Cijela reprezentacija odigrala je na nivou, no uz kapetana istaknuli su se Ivan Perišić, probuđeni Marcelo Brozović, Dominik Livaković i iznenađenje na desnom boku Josip Juranović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bivši igrač Hajduka imao je odličnu sezonu u Legiji, međutim jedno je igrati za klub, a drugo za reprezentaciju. Juranović ne da nije puknuo pod pritiskom, već je odigrao zaista dobru utakmicu. Livaković je standardno bio sjajan na golu i s nekoliko dobrih reakcija sačuvao našu mrežu.

Upravo je potonji dvojac održao današnju press konferenciju Vatrenih.

POGLEDAJTE PRESICU LIVIJA I JURANOVIĆA:

Jeste li se čuli s Danijem Olmom uoči utakmice? Što kažete o Španjolcima, koji često promašuju penale?

- Nisam se čuo s Danijem, jesam nedavno, ali od jučer nisam. Vjerojatno ćemo se čuti ovih dana. A što se tiče penala, vidio sam da su promašili dva. Ali to je lutrija. Ako budu, nadam se da će biti u našu korist - rekao je Dominik Livaković.

Zagreb: U 13. kolu Prve HNL-a sastali se Dinamo i Osijek

Što mislite generalno o Španjolskoj?

-  Stvarno odlična reprezentacija, dosta mladih i dobrih igrača. Dobro igraju i imaju dobar presing. Stvorili su dosta prilika u ove prve dvije utakmice. Nije ušlo u gol, ali zato su sve nadoknadili u zadnjoj. Moramo biti čvrsti.

- Atmosfera je bila super, ali pobjeda nas je digla. Svi su govorili da nam treba jedna pobjeda. Ona se dogodila i vjerujem da ćemo biti sve bolji i jači.

Što ste si rekli nakon utakmice sa Škotskom? Bilo je dosta emotivno.

- Definitivno je ovo pobjeda koja nam je trebala, ali sad se sve otvorilo. Bilo je puno emocija i zagrljaja, svašta pozitivno smo si rekli.

Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland

Ni nas Španjolci nisu htjeli.

- Sigurno da im nismo bili prvi 'pick'. Kad je Poljska zabila za 2-2 (protiv Švedske op.a.) bilo je oduševljenje na njihovom stadionu. Ali to je tako, ako želimo biti najbolji moramo pobijediti sve najbolje.

Gdje vidite najveću šansu Hrvatske?

- Oni rade dobar pressing tako da trebamo tu mirno odigrati, pametno. Mislim da oni ne trpe kad protivnici drže loptu u nogama. Mislim da ih tako možemo činiti nervoznima.

Što vi mislite dalje?

- Planovi su mi vezani za reprezentaciju. Ne želim se zamarati takvim stvarima sada kada smo prošli skupinu. A kasnije ćemo sjesti u Dinamu, Dinamo je moj klub, Zagreb moj grad pa ćemo se dogovoriti.

Kako se slažete s kolegama golmanima u reprezentaciji?

- Jako mi znači podrška kolega. Kalinić ima inozemnog iskustva, tu je i Sluga. Isto kao što je u Rusiji bilo sa Subom, nas trojica funkcioniramo super. I jako sam sretan zbog toga.

Zatim je pred novinare stigao Josip Juranović.

Koliko snage leži u Hrvatskoj pošto su svi igrači uvijek tu jedan za drugoga?

- Svatko tko je ovdje je sa sigurnošću jako dobar igrač. Svi igraju u vrhunskim klubovima i svatko tko uđe umjesto prvih 11 dat će sve od sebe. To je pohvalno. Ja sam jedva čekao priliku i dao sam sve od sebe pa se vratilo na najbolji mogući način - s tri boda.

Glasgow: Zagrijavanje igrača prije početka utakmice Hrvatska - Škotska na EP

Što vam je Šime Vrsaljko rekao nakon Škotske?

- Kao prvo moram reći da je Šime jako dobar prijatelj i igrač. Prije utakmice dao mi je par savjeta kako zaustaviti njihova lijevog beka. Nakon utakmice došao je i čestitao mi je.

Što je protiv Škotske Hrvatskoj dalo samopouzdanja?

- Samopouzdanje nam je naraslo nakon ovako velike pobjede. Španjolska kao Španjolska je jako dobra momčad, ali mi se moramo okrenuti sebi i pogledati kakve sve igrače imamo u reprezentaciji. To je put prema dalje.

Je li bilo treme uoči Škotske?

- Iskreno, nisam imao tremu. Imam veću tremu sada nego prije utakmice. Išao sam dati sve od sebe da pobijedimo, da dam doprinos prema naprijed i prema iza. To mi je bio glavni zadatak i da opravdam povjerenje izbornika.

U ponedjeljak će na vas ići Jordi Alba. Hoće li to biti jedan od najtežih zadataka u karijeri?

Euro 2020 - Group E - Spain v Poland

- Još ne znamo tko će igrati, u nadolazećim danima moramo se dogovoriti što i kako. Momčad je najbitnija, a hoćemo li igrati Vrsaljko ili ja vidjet ćemo.

Jeste li gledati Španjolsku protiv Slovaka? Kako su vam se činili?

- Izgledali su jako dobro, iskreno gledali smo ih svaku utakmicu jer imamo puno slobodnog vremena. Vidjeli smo sve što možemo vidjeti. Zadnju utakmicu imali su i dosta sreće, ali i nas je krenulo protiv Škotske, mislim da će biti jako dobra utakmica.

Gdje ste gledali utakmicu Hrvatske i Španjolske 2016?

- Uff, teško pitanje. Mislim da je to bilo na pripremama. Nisam mislio da ću igrati za reprezentaciju, ali sanjao jesam. Sada živim svoj san.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 152
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener