Obavijesti

Sport

Komentari 1

Svinjska gripa? Ma nije to razlog za odgodu utakmice

Svinjska gripa? Ma nije to razlog za odgodu utakmice
7

Odbojkašice Volksbank Azene nisu otputovale na gostovanje u Kaštel zbog svinjske gripe, koja je 'napala' igračice. Ali HOS im je oduzeo bodove...

VIDEO

Zbog opasnosti širenja svinjske gripe u subotu je odgođena utakmica ženskog odbojkaškog prvenstva između Cestorada i Osijeka u Vinkovcima. Normalna stvar? Apsolutno! Osim ako se radi o Volksbank Azeni, klubu iz Velike Gorice. Kada je o njima riječ, odgode nema! Tako nekako ispada, budući da je samo tjedan dana ranije povjerenik za natjecanje Josip Klein njihov zahtjev za odgodu zbog svinjske gripe - odbio.
- Pitao sam gospodina Kleina nekoliko puta: "Biste li u toj situaciji pustili svoje dijete da igra utakmicu?" Niti jedanput mi nije odgovorio - rekao je ogorčeni predsjednik Volksbank Azene Aleksandar Božić. Njegova ekipa nije putovala u Kaštelu jer je epidemija gripe u krevet bacila sedam igračica iz prve i još nekoliko iz druge ekipe. Sve to nije bio dovoljno dobar razlog za odgodu. Umjesto toga, HOS im je oduzeo tri boda iz te utakmice i još jedan kazneni.
- Ma to je jedan ishlapljeli starac, dio staroga kadra zbog kojeg je hrvatska odbojka i otišla u stečaj - oštar je Božić. Priča je krenula od Siščanke Manjane Marić, koja je dan prije utakmice javila da je završila u bolnici. Krvna slika ukazivala je na gripu, a u tom je trenutku u sisačkoj bolnici ležao i 33-godišnjak koji je preminuo nekoliko dana kasnije. Od svinjske gripe! Brzo se javila i njena cimerica Anita Solomun, imala je jednake simptome.
- Vozio sam Anitu iz bolnice, baš smo se vraćali kada smo sreli trenera Ruslana Rubana. Sav u panici, išao je kod liječnika, također sa simptomima gripe. A on kod kuće ima trudnu zaručnicu! Odmah smo kupili 15 maski, dan kasnije smo iz protesta željeli i izaći na teren s maskama - priča predsjednik kluba Božić. Ali nisu izašli, iz jednostavnog razloga što na put nisu ni krenuli.
- Trebali smo krenuti na put u 11 sati, ali dotad nam se još pet igračica javilo da ima gripu, među njima i jedna koja je dan ranije otišla kući u Bibinje. Iako 300 km dalje, i ona je imala simptome. Tražili smo djevojčice iz druge momčadi, ali i njih je sedam već bilo bolesno. Neke cure su bile i ozlijeđene, tako da ih je na kraju ostalo pet. Jedna ima trudnu sestru, druga puno vremena provodi s nećakinjom od godinu dana i nisu željele u kombi, u strahu da se i one ne zaraze - ispričao je Božić, koji tvrdi da zna i razloge odbijanja odgode.
- Prijatelj i bivši šef povjerenika Kleina je Vinko Dobrić, koji je 'slučajno' iz Kaštela. A njihove igračice su nam otkrile da im je trener već dan prije utakmice rekao: "Ne brinite, imamo sigurna tri boda!" Mi nismo ništa muljali, poslali smo svu dokumentaciju, ali uzalud. I prošle sezone nam je Klein bez razloga suspendirao ponajbolju igračicu i uzeo četiri boda. A sada treba spasiti Kaštelu od ispadanja i opet radi isto - ljutit je Božić.
- Zašto je onda četiri dana kasnije odgodio utakmicu protiv Rijeke? Zato što Riječanke nisu željele da dođemo u takvom stanju. Pa tko zna koga sve možemo zaraditi. Publiku, suce, protivnice, bilo koga! Da je bilo obrnuto, mi bismo Kašteli zabranili da dođe! - tvrdi Božić i dodaje:
- Protiv povjerenika Kleina ćemo podnijeti prijavu zbog ugrožavanja zdravlja ljudi. Oko nas se svijet ruši, a njega nije briga! No mi smo sretni i zadovoljni što nismo išli na taj put, i to zbog cura iz Kaštele.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti