Obavijesti

Sport

Komentari 15

Svjetski mediji: Hrvatska nesreća i tursko treće čudo

Svjetski mediji: Hrvatska nesreća i tursko treće čudo
1

Svi mediji latinskih zemalja ističu da je Hrvatska kao bolji partner nesretno ispala s Europskog prvenstva, a da Tursku i dalje prati pomoć čuda

VIDEO

Španjolska Marca smatra da je izjednačujućem golu Senturka prethodio prekršaj turske strane te je zbog doga dodijelila sucu Rosettiju neprolaznu ocjenu, 5 od 10.
- Turska je izvela još jedno čudo, kojim se uvrstila u polufinale Europskog prvenstva. Nakon hrvatskog pogotka u 119. minuti, uspjela je izjednačiti u dodanom vremenu poslije nabacivanja pri kojemu je možda bilo i prekršaja. Konačno, u jedanaestercima, protiv potonulih Hrvata Turci su bili mnogo precizniji - piše Marca, dodajući:
- Rosetti nije označio vrlo vjerojatan prekršaj kod turkog izjednačujućeg pogotka. Inače je bio dobar, ali je ova akcija bila odlučujuća.
"Nije to bio rat civilizacija i religija, već samo najluđa utakmica ovog Europskog prvenstva", izvjestila je talijanska Gazzetta dello Sport.
"Bila je to i najgora utakmica turnira, koju je dobila momčad koja je to manje zaslužila. Dokaz koliko je često nogomet nepravedan: kući ide momčad koja igra zabavan nogomet, dok ostaje u igri ona koja nikako ili gotovo nikako nije pružila spektakl".
Il Corriere dello Sport konačni ishod naziva "nevjerojatnim" i "čudesnim".
-Teško je objasniti učinak ove momčadi, koja je u 119. minuti bila izbačena s prvenstva, da bi se deset minuta kasnije našla u polufinalu.
Vrlo slično reagira i portugalski Record, nazivajući hrvatski poraz "trećim turskim čudom".
- Nakon izbacivanja Švicarske i Češke u prvoj fazi neočekivanim preokretima u završnim minutama, Turska je izvela još jedan epski podvig svladavši Hrvatsku nakon produžetaka jedanaestercima.
"Junačka Turska je u polufinalu Eura", komentira brazilski Lancenet, kao i ostali mediji spominjući riječ čudo.
"Turski je sastav izvukao čudesno neriješeno u produžetku i izbacio Hrvatsku na jedanaesterce. Uz krv, znoj i suze Turci su se našli među četiri najbolje ekipe kontinenta prvi puta u povijesti."
Medijske kvalifikacije ishoda bečke utakmice mogu Hrvatskoj poslužiti na čast, ali i pružiti vrlo slabu utjehu za najtužniji poraz u povijesti vatrene selekcije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'