Obavijesti

Sport

Komentari 42

Nijemci odnose tri boda: Neuer briljirao protiv opasne Ukrajine

Nijemci odnose tri boda: Neuer briljirao protiv opasne Ukrajine
11

Na kraju, zaslužena pobjeda Njemačke na pogon Kroosa, Mustafija i Neuera. Bodove pišemo, dojam brišemo. Njemački stroj polako se zagrijava

VIDEO

Aktualni svjetski prvaci upisali su početna tri boda u drugoj utakmici skupine C. Njemačka je slavila protiv Ukrajine rezultatom 2-0 i na prvi pogled, čini se kako su to ostvarili lako.

Nijemci poveli iz prekida, Neuer spašavao u prvom poluvremenu

No, imali su sve, samo ne lagan zadatak. Disciplinirani i fizički dobro pripremljeni Ukrajinci, kvalitetno su parirali boljem od sebe. Početnu impresioniranost Fomenkovih trupa kaznio je njemački stoper Mustafi golom iz prekida poslije centršuta Tonija Kroosa. Igrala se 19. minuta utakmice.

Germany v Ukraine - EURO 2016 - Group C

Upravo je taj gol natjerao Ukrajinu da se probudi, pa su u drugoj polovici prvog poluvremena opasno prijetili u nekoliko navrata. Spašavao je sjajni Manuel Neuer svojim klasičnim paradama, a posebno im je 'gusto' bilo u 36. i 38. minuti.

U 36. je nastala gužva ispred Neuera i činilo se kako je lopta prešla crtu, no Jerome Boateng uspio ju je izbiti baš u ključnom trenutku. Nova gol tehnologija sugerirala je sucu Martinu Atkinsonu kako lopta nije prešla crtu, što je prvi slučaj ove vrste na francuskom Euru.

Dvije minute kasnije Ukrajina je zabila, ali gol im je poništen zbog opravdano dosuđenog ofsajda. Bili su to trenuci 'žutih', dominirali su terenom i činilo se kako gol visi u zraku. No, problem je njihov taj što su protivnika imali u cinčnim Nijemcima.

Ukrajina je parirala do krajnjih granica, no Nijemci su bili nemilosrdni

Utakmicu je obilježio povećan broj udaraca iz daljine, posebno su se isticali Nijemci, ali Pjatov se nije dao prevariti. Da se Ukrajina nije uplašila svjetskih prvaka, svjedoči i broj kornera (12), iako stastisitka sugerira nadmoć 'elfa' - 68% posjeda, 18 udaraca prema golu i čak 673 dodavanja (88% točnosti) naspram 293 (69) ukrajinskih.

Duboko u sučevoj nadoknadi Nijemci su 'zakucali' Ukrajince. Iz jedne opasne kontre u 92. minuti Ozil je s lijeve strane centrirao na suprotno vratnicu gdje se našao Bastian Schweinsteiger. Bez ikakvih problema zakucao je loptu u mrežu te potom bacio u očaj borbene i rastrčane Ukrajince.

Germany v Ukraine - EURO 2016 - Group C

Odluka Lowa da igra s 'lažnom devetkom' umjesto klasičnog centarfora već je tema mnogih razgovora, posebno iz razloga što je na klupi ostavio prošle sezone raspucanog Maria Gomeza. Njegov večerašnji izbor na poziciji napadača Mario Gotze, nije impresionirao igrom.

Igrač utakmice: Toni Kroos

Na kraju, zaslužena pobjeda Njemačke na pogon Tonija Kroosa i Shkodrana Mustafija. Bodove pišemo, dojam brišemo. Njemački stroj se zagrijava, a baš spomenuti Kroos djelovao je inspirirano i razigrano.

Što se tiče Ukrajine, oni će svoje šanse tražiti protiv Poljske i Sjeverne Irske koji su ipak protivnici njihovog kvalitativnog ranga.

SKUPINA C

  • Njemačka - Ukrajina 2-0 (Mustafi 19', Schweinsteiger 90+2')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna