Sport

Komentari 8

Svjetski prvak se utopio: Našli su ga na dnu Tihog oceana...

Svjetski prvak se utopio: Našli su ga na dnu Tihog oceana...

Alex je bio jedan od naomiljenijih sportaša naše države i naše organizacije. Gubitak je nenadoknadiv. Nevjerojatan sportaš, obožavani član reprezentacije i uzor, rekli su čelnici australskog olimpijskog odbora

Dvostruki svjetski prvak u snowboardu, Australac Alex Pullyn (32), pronađen je mrtav na dnu oceana u svojoj domovini.

Iznimno uspješni sportaš, barjaktar australske zastave na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine utopio se dok je uživao u svojoj strasti, ribolovu harpunom pored obale Queenslanda.

Ronioci su uočili njegovo nepomično tijelo. Glasnogovornik Hitne službe australskog Queenslanda obavijestio je javnost:

- Alex je bio u lovu na ribu sa harpunom. Na obalu su ga iznijeli prolaznici, a tu su spasitelji i liječnici pokušali oživjeti, ali na žalost bezuspješno.

Australska je javnost u silnom šoku. Ne mogu se pomiriti s tim da je jedan od nacionalnih sportskih junaka, mladi čovjek u vrhunski formi smrtno stradao radeći nešto u čemu uživa od djetinjstva.

Bio je jedan od onih koji je činio da se svi oko njega osjećaju bolje. Pun života, optimizma, pozitivne energije. Na sva natjecanja sa sobom je nosio gitaru. Svirao, pjevao, dizao atmosferu, pomagao kolegama i osvajao najsjajnija odličja.

Njegov je sport bio zimski, ali Pullyn je bio veliki obožavatelj surfa i podvodnog ribolova. Tisuće australskih sportaša javno su izrazili sućut Alexovoj obitelji, a o veličini pokojnog Pullyna svjedoči i promptna javna objava Australskog olimpijskog odbora:

- Alex je bio jedan od najomiljenijih sportaša naše države i naše organizacije. Gubitak je nenadoknadiv. Nevjerojatan sportaš, obožavani član reprezentacije i: uzor. Svima. Nedostaje i nedostajat će, a bol je golema - rekli su čelnici australske krovne sportske organizacije.

Najčitaniji članci